Typography

023 Haarlem Kunst & Cultuur – De corona-ellende laat diepe sporen na en het ziet ernaar uit dat die ook nog niet ten einde is. Iedereen heeft daar last van en natuurlijk ook al die musici en organisaties die voor de mensheid leuke dingen willen doen. Omdat veel mensen besluiten niet op vakantie te gaan, organiseert de Haarlemse Sociëteit Vereeniging een aantal concerten speciaal voor de thuisblijvers.

Gemiddeld besluiten twee op de vijf mensen om niet op vakantie te gaan en lekker thuis te blijven. Veel musici en culturele organisaties komen financieel in problemen door het wegvallen van de inkomsten uit de reguliere concerten. Zelfs nu de concertzalen langzamerhand weer opengaan, zijn de problemen voor de musici nog niet voorbij. Door de 1,5 meter-maatregel wordt slechts een deel van elke zaalcapaciteit gebruikt. Dit betekent minder omzet en lagere inkomens. De commissie Muziek van de Sociëteit Vereeniging heeft daarom besloten ook tijdens de zomermaanden concerten te organiseren de zg ‘Concerten voor de thuisblijvers’.


Eerste concert op zondag 26 juli

Op zondag 26 juli vindt het eerste concert plaatst voor de thuisblijvers, een concerto dat wordt verzorgd door Jeroen Dupont (viool) & Frank van de Laar (piano).  Het programma ziet er veelbelovend uit met de Vioolsonate van Ludwig van Beethoven, nr. 6 in A-groot, Op. 30 Nr. 1, I. Allegro, II. Adagio molto espressivo en III. Allegretto con variazioni

Hierna volgt muziek van Johannes Brahms met de Vioolsonate nr. 2 in A-groot, Op. 100

  1. Allegro amabile, II. Andante tranquillo - Vivace - Andante - Vivace di più - Andante – Vivace en III. Allegretto grazioso (quasi andante)

 Na de pauze volgt muziek van Maurice Ravel met de Vioolsonate Nr. 2, M. 77, Allegretto - Blues - Perpetuum mobile (16 min)


Locatie
Sociëteit Vereeniging, Zijlweg 1 te Haarlem

Zaal open 11.45 uur | aanvang 12.30 uur


Parkeren (betaald)/ bereikbaarheid
Parkeergarage Raaks of op de Zijlweg (max 3 uur), tien minuten lopen vanaf Station Haarlem, diverse buslijnen, halte Raaksbrug.


Formule van het podium
De Sociëteit Vereeniging heeft geen winstoogmerk, kinderen gratis toegang, vrije zit (zaal in 1,5 opstelling), podium bovenal bestemd voor jonge, professionele musici die ervaring willen opdoen. Reservering en betaling alleen digitaal via de site of contactloos aan de kassa (geen cash).

Vele podia hebben echter besloten hun entree voor concerten te verhogen om de musici enigszins tegemoet te kunnen komen. De Sociëteit Vereeniging sluit zich hierbij aan. Besloten is de entree voor de concerten die door de commissie Muziek van de Sociëteit worden georganiseerd beperkt te verhogen: leden betalen € 15,- per persoon en niet-leden € 20,- per persoon. We hopen dat onze gasten deze verhoging zullen billijken als ondersteuning van onze musici


Agenda

Voor informatie over de verdere agenda raadpleegt u het beste https://www.societeitvereeniging.nl/agenda/so-muziek-concert-voor-de-thuisblijvers/482

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur

Aanbevolen artikelen