Typography

023 Haarlem- Droom mode is een begrip in de Amsterdamstraat. Het atelier begon met kleding, tassen en schoenen maar is inmiddels uitgegroeid tot een waar reparatiepaleis. Toch is eigenaar Nusret niet tevreden. Hij wil zijn horizon verder verbreden en gaat op zoek naar meer uitdaging. 

Jong geleerd
Nusret kwam in 2009 uit Iran naar Nederland en kent alle kneepjes van het vak. Niet gek, want hij is al vele jaren actief. ,,Mijn oom was kleermaker en leerde mij alles. Op m’n veertiende zat ik al achter de naaimachine!” Zes jaar geleden nam Nusret het naaiatelier in de Amsterdamsestraat over. Elke dag gaat hij met plezier aan de slag. Alles wat kapot is, mag je langsbrengen. Nusret kruipt wel voor je achter de naaimachine. Weggooien is namelijk zonde. ,,Het is veel goedkoper en duurzamer om het te laten maken!”.

Stofferen
In het atelier beschikt de kleermaker over zes professionele naaimachines waarmee hij van stof tot leer kan repareren. Kapotte rits, versleten schoenen of op maat gemaakte gordijnen? De bewoners van de Amsterdamse buurt brengen alles naar Droom Mode. Nusret heeft werk genoeg, maar hij wil meer. ,,Alleen kleding is soms een beetje saai. Stofferen is meer uitdaging, dat is leuker”. Is je eetkamerstoel kapot of wil je de bank een andere look geven? Geen probleem.  ,,Ik heb heel veel stoffen in alle kleuren en maten.” Hij lacht en laat trots de vele lapjes stof zien. ,,Zeg maar hoe je het wil: ik maak het voor je!”

Tochtje varen
Naast stoelen en nachtkastjes komen ook andere spullen de winkel binnen. ,,Ja ik maak ook zeilboten heel. De ramen en kappen van zeilboten hebben vaak te maken met scheuren, brandgaatjes en beschadigingen. En die kan ik voor je opknappen”. Zowel grote als kleine reparaties pakt Nusret met beide handen aan. ,,Ja alle Haarlemmers zijn bij Droom mode van harte welkom!"

 

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur

Aanbevolen artikelen