Typography

023 Haarlem Kunst & Cultuur - Liefde voor kleinkunst, cabaret en muziek krijgt een eigen plek in Haarlem! Onder auspiciën van onder andere Mylou Frencken, Gerrie Hondius & Simone Lensink wordt momenteel de voormalige Begijnhofkapel in hartje centrum omgetoverd tot ‘Theater De Liefde’.

Vanaf maart vind je hier een mooi klein theatertje waar ruimte is voor intieme optredens, try outs van gerenommeerde kleinkunstenaars, cabaretiers en musici, maar ook voor de eerste stappen van nieuw, jong talent. En natuurlijk wordt De Liefde uiteraard de eigen thuisbasis van bovengenoemde organisatoren die iedereen van harte welkom heren zodra de coronaregels het toelaten.


Aanwaaien
Afhankelijk van de dan geldende coronareglementen, is het natuurlijk logisch dat er vast voorstellingen worden ingepland. De eerste is uiteraard in handen van Mylou Frencken en Gerrie Hondius, de initiatiefnemers van het theater!

Mylou Frencken zingt haar tedere en poëtische liedteksten op een sfeervol verlicht podium en Gertrie maakt er ter plekke magische zandtekeningen bij. Samen met de klanken van topgitarist Ronald Schmitz, schotelt dit trio levende videoclips voor.

Gerrie en Mylou vertellen een verhaal over hoe breekbaar we zijn. Over ons leven, onze liefde en de moed om verder te gaan. Wat komt ons zomaar aanwaaien, waar moeten we hard voor vechten? Hoe houden we ons staande in een almaar wervelende wereld? Hoe behouden we bij tegenslag onze humor en ons lef? Hoe vinden we door onze boosheid heen, onze tederheid terug?

De voortselling wordt zonde meer betoverend, indringend en tegelijkertijd grappig. Vijfenzeventig minuten lang kom je ogen en oren te kort waarna je gelouterd en al naar buiten gaat en je je voorneemt om voortaan wekelijks naar Theater De Liefde te komen!


Meer informatie
Locatie                                     : Theater De Liefde, Begijnhof 10, 2011 HE Haarlem
Datum                                     : Vrijdag 12 maart 2020, 20.00 uur
Telefoon                                  : 06-2620.2380
Email                                       :Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Door de coronamaatregelen is nog niet duidelijk of deze voorstelling kan doorgaan op 12 maart. Daarom maken we een belangstellenden lijst. Dus stuur ons een mailtje en dan laten wij je weten wanneer de kaartverkoop begint!


Stichting Theater De Liefde is opgericht door:

Mylou Frencken
Mylou  (zangeres, liedschrijfster) treedt op in diverse samenstellingen. Zij speelt programma’s met Pieter Tiddens (o.a. De Rouwrevue), Dorine Wiersma (Waagstukken), Ronald Schmitz (Zinloos Zuchten) maar verzorgt ook muzikale talkshows in samenwerking met Frénk van der Linden (Frénk en Frencken). Frencken is dagelijks op tv te zien als de barvrouw in Het Mes op Tafel, en ging helemaal los in de galavoorstelling ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van de Haarlemse Stadsschouwburg (2018). Zij publiceerde in 2017 het boek Leven in het Lied, en koppelde daar een theatertour aan met vele gastartiesten, onder wie Kees Torn en Brigitte Kaandorp. Mylou is voorzitter van Stichting Theater de Liefde.

 

Gerrie Hondius
Gerrie  maakte naam als veelzijdig kunstenares (strips, proza, zingen, podium-poëzie, glas-in-lood, schilderen, keramiek, beeldhouwen) en is sinds 2012 bovenal actief als zandtekenares. Hondius was te zien bij het Herdenkingsconcert in de Haarlemmerhout, met het Kennemer Jeugdorkest en Niels Geusebroek. Zij maakte diverse programma’s met concertpianist Martijn Smits (De Zandconcerten), haar voorstelling Varenka met de Haarlemse Viooldiva’s werd de publiekslieveling van Oerol 2017, en haar concert met Fay Lovsky in het Concertgebouw Amsterdam was een groot succes. Eerdere ondernemingen: Stichting Teken Mijn Verhaal, 2001 – 2012, Inklinks (VOF), 2006 – 2017 en Het Voorleestheater, 2011- 2013, maandelijks in café De Hoofdmeester. Gerrie is secretaris van Stichting Theater De Liefde.

 

Simone Lensink
Simone  is journalist, tekstschrijver, communicatieadviseur en theater-liefhebber. Zij zet haar kennis en ervaring niet alleen in voor tijdschriften, websites en organisaties, maar ook voor een groot aantal culturele organisaties. Zo verzorgt zij marketing- en communicatie-activiteiten voor het fameuze try-out podium De Open BAC in het Tobacco Theater en voor de Noorderkerkconcerten, beide in Amsterdam. Deze expertise en het culturele netwerk dat zij daarbij heeft opgebouwd, wil zij graag inzetten voor Theater De Liefde.

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur

Aanbevolen artikelen