Typography

023 Hoofddorp - Op woensdagavond 31 maart a.s. van 20.00 tot 22.00 uur vindt op internet het gesprek plaats over de participatieve democratie tussen de Dorps- en Wijkraden en de gemeenteraadsleden. Bij dat gesprek zijn ook inwoners welkom. Voorafgaand aan dit gesprek is op maandagavond 22 maart a.s. van 20.00 tot 21.30 uur een lezing (webinar) over wat participatieve democratie nou eigenlijk is.

‘Wijze raad is halve daad’
Naar aanleiding van het rapport van de Rekenkamercommissie ‘Wijze raad is halve daad’ richt de gemeenteraad zijn aandacht op de Participatieve Democratie. In dat rapport deed de Rekenkamer onder andere aanbevelingen voor een verbetering van de relatie tussen het gemeentebestuur en de Dorps- en Wijkraden.

De bijeenkomsten van 22 en 31 maart zijn voorbereid door een werkgroep van raadsleden. Doel is een open gesprek over participatieve democratie tussen Dorps- en Wijkraden, andere inwoners van de gemeente, en raadsleden.


Lezing over Participatieve Democratie

Ter voorbereiding verzorgt Rob de Greef eerst een lezing over Participatieve Democratie. De lezing wordt in MS-Teams uitgevoerd in de vorm van een webinar op maandagavond 22 maart a.s. van 20.00 tot 21.30 uur. Het webinar is die avond ook via de website van de gemeenteraad live te volgen (en achteraf terug te zien) op https://gemeenteraad.haarlemmermeer.nl/

Het gesprek van Dorps- en Wijkraden, raadsleden en andere inwoners is op woensdagavond 31 maart a.s. van 20.00 tot 22.00. Een externe gespreksleider, Joël Wieme leidt dit gesprek. Het gesprek is ook op internet en in MS-Teams, maar wordt niet uitgezonden.


Meer informatie
Alle  leden van Dorps- en Wijkraden en alle inwoners die belangstelling hebben voor de participatieve democratie zijn uitgenodigd om het webinar te volgen en aan het gesprek deel te nemen.

U kunt zich aanmelden op het mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van Participatieve Democratie.
U ontvangt dan per mail een MS-Teams link waarmee u kunt inloggen op het webinar (en bijvoorbeeld ook vragen stellen) en deelname aan het gesprek.

Als u zich niet aanmeldt, kunt u in ieder geval de lezing (het webinar) van Rob de Greef volgen of achteraf terugkijken op https://gemeenteraad.haarlemmermeer.nl

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur

Aanbevolen artikelen