Typography

De inpandige restauratie van het Herenhuis van Meer en Bosch is een van de genomineerde initiatieven. (Foto: Theo Out)
023Heemstede-Bennebroek Kunst & Cultuur - De Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek reikt in juni aanstaande voor de zesde keer haar Erfgoedprijs uit.

Deze is in 2015 ingesteld om initiatieven op het gebied van cultureel erfgoed in Heemstede en Bennebroek te belonen. Denk aan behoud, versterking, restauratie of het weer zichtbaar maken van monumenten of aan publicaties als boeken of een website.

De jury heeft uit 21 ingediende kandidaten via een shortlist van zeven uiteindelijk drie nominaties voor de Erfgoedprijs 2021 bepaald:

  • gemeente Heemstede en Stichting Molens Zuid-Kennemerland voor de restauratie van het Heemsteedse molentje;
  • Stichting Epilepsie Instellingen Nederland en architectenbureau StudioWA! uit Amersfoort voor de inpandige restauratie van het Herenhuis van Meer en Bosch;
  • Stichting Huis te Manpad voor herplant van de lindebomen op het voorplein in combinatie met het 50-jarig jubileum van Fred van der Hengst als tuinbaas van de buitenplaats.

Op 10 juni aanstaande maakt Wim de Wagt, voorzitter van de jury, tijdens de Voorjaarsbijeenkomst van de HVHB bekend wie van deze drie nominaties de Erfgoedprijs 2021 krijgt. Deze winnaar ontvangt een speciale trofee, ontworpen door de Heemsteedse kunstenaar Rosita van Wingerden. Voor de andere twee is er een oorkonde.

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur

Aanbevolen artikelen