Typography

Dinsdag 18 mei 15.30 uur bij De Hartekamp - 023 Heemstede Natuur & Milieu - De ambassadeur van Slovenië komt op dinsdag 18 mei naar Heemstede voor de landelijke kick-off van ‘World Bee Day’. Her Excellency Ms. Sanja Stiglic komt op uitnodiging van de landelijk bekende Heemsteedse imker Pim Lemmers. In gezelschap van burgemeester Astrid Nienhuis zal zij bloemzaad zaaien bij De Hartekamp en krijgt ze hier een rondleiding rondom de bijenstal van de boerderij bij  De Hartekamp. Aansluitend volgt er nog een bezoek aan het raadhuis, waar op het dak ook bijenvolken staan.

Wereld Bijendag vindt op 20 mei voor de vierde keer plaats. In de aanloop hiernaar geeft de Sloveense ambassadeur op 18 mei de aftrap voor de viering in Nederland. Wereld Bijendag is een internationale dag om de rol van bijen en andere bestuivers voor het ecosysteem te vieren. De dag is op initiatief van Slovenië door de Verenigde Naties ingesteld; wereldwijd doen er elk jaar vele landen aan mee.

In Nederland is de organisatie van Wereld Bijendag in handen van de Bijenstichting en de Bijenvrienden. Pim Lemmers is aangesloten bij de Bijenvrienden en nauw betrokken bij de organisatie van Wereld Bijendag.

Meer informatie
Datum:                 dinsdag 18 mei
Tijd:                       15.30 uur
Locatie:                 De Hartekamp (boerderij), Herenweg 6, Heemstede
Verzamelen bij de bijenstal.

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur