Typography

023 Heemstede/Bennebroek Cultuur - Eind april is het dubbeldikke Jubileumnummer HeerlijkHeden 192 verschenen in het kader van 75 jaar Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek.

Dit nummer gaat helemaal over de laatste 75 jaar. Over de geschiedenis van de vereniging  en de betekenis van de HVHB voor het behoud van monumenten en het karakter van Heemstede en Bennebroek. Maar zeker ook over alles wat er in die periode in de beide dorpen veranderd is.

Bloembollenvelden maakten in de jaren zestig en zeventig plaats voor huizen. Ook de pittoreske Zandvaart achter de Raadhuisstraat werd gedempt om er flats en huizen te kunnen bouwen.

De woningnood was immers groot. Ouderen verhuisden naar grootschalige bejaardenhuizen die overal gebouwd werden.
Bennebroek was 75 jaar geleden echt nog een klein dorp waarin de inwoners veel meer op elkaar aangewezen waren dan nu. Het verenigingsleven bloeide, de tram en daarna de bus vormden de belangrijke verbinding met Haarlem en Leiden. 

Dit en nog veel meer verhalen en foto’s kunt u lezen in dit prachtige tijdschrift. Verder in dit nummer informatie over alles wat er rond het jubileum georganiseerd wordt. Een editie om te bewaren en ook later nog eens door te bladeren!

U ontvangt het nummer bij een lidmaatschap van de HVHB, maar het is ook te koop bij verschillende verkooppunten in Heemstede en Bennebroek:
Primera de Pijp, Raadhuisstraat 30 in Heemstede.
Boekhandel Blokker, Binnenweg 138 in Heemstede.
B&B Print en Office, Binnenweg 68 in Heemstede.
Bruna, Binnenweg 125 in Heemstede.
Buurtgemak Van den Hoven, Zwarteweg 44 in Bennebroek.

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur