Typography

023 Heemstede Verkeer & Vervoer - De bovenlaag van het wegdek aan het noordelijk gedeelte van de Heemsteedse Dreef moet worden vervangen. Daarbij wordt direct een geluidsreducerende asfalt aangebracht . Hiermee wordt het groot onderhoud aan de Heemsteedse Dreef afgerond. Het is onvermijdelijk dat de werkzaamheden geluidsoverlast, hinder voor het verkeer en een beperkte toegang tot woningen met zich mee brengen.

Het werk wordt uitgevoerd in zes fasen:

 

Wanneer?

Welke baan?

Welk gedeelte?

Fase 1

maandag 12 & Dinsdag 13 september

Oostelijke rijbaan

Tussen Johan Wagenaarlaan en Mahlerlaan

Fase 2

woensdag 14 & donderdag 15 september

Oostelijke rijbaan

Tussen Mahlerlaan en Pieter Aertszlaan (afsluiting César Francklaan);

Fase 3

vrijdag 16 & zaterdag 17 september

Oostelijke rijbaan

tussen Pieter Aertszlaan en Haarlem;

Fase 4

Maandag 19 september

Westelijke rijbaan

Tussen Haarlem en César Francklaan;

Fase 5

Dinsdag 20 september

Westelijke rijbaan

Tussen César Francklaan en Spaarnzichtlaan (afsluiting Lanckhorstlaan);

Fase 6

Woensdag 21 september

Westelijke rijbaan

Tussen Spaarnzichtlaan en Haemstedelaan.

 

 

Donderdag 22 & vrijdag 23 september zijn reservedagen

 

 

Donderdag 22 en vrijdag 23 september zijn reservedagen.

Toegankelijkheid woningen
Omwonenden kunnen hun woning, gedurende de enkele dagen dat er voor hun woning geasfalteerd wordt, alleen te voet (of met fiets aan de hand) bereiken. Dit is per gedeelte (zie tabel) maximaal twee dagen. Ook bezorgdiensten en leveranciers kunnen het deel waar de wegwerkzaamheden plaatsvinden, tijdelijk niet per auto bereiken. Hulpdiensten kunnen uiteraard altijd terecht. Alle omwonenden worden geïnformeerd via een brief.

Fietsverkeer wordt omgeleid via straten in de directe omgeving. Bij kruisingen worden fietsers en voetgangers begeleid bij het oversteken. Voor de bushalten die binnen het werkgebied vallen worden tijdelijk alternatieve halteplaatsen aangegeven. Deze worden vermeld op de bushalten zelf en zijn ook te vinden via www.cxx.nl .

Het gemotoriseerde verkeer wordt tijdens de werkzaamheden in beide richtingen over de andere rijbaan geleid. Hierdoor is vanaf 6.00 uur in de ochtend maar één rijstrook per richting beschikbaar. Dit leidt zeer waarschijnlijk tot opstoppingen, vooral in de ochtend- en avondspits. Enkele dagen van te voren, en gedurende het project, kondigt de gemeente met tekstkarren de werkzaamheden aan.

Meer informatie is te vinden op heemstede.nl/werkaandeweg.

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur