Typography

023 Heemstede Geschiedenis/evenement - Als dank voor haar werk als Consul van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Heemstede ontving Astrid Huis in ‘t Veld op donderdag 1 september een bronzen erespeld uit handen van Roel Broer, Manager afdeling Beheer en Onderhoud bij de Oorlogsgravenstichting. Burgemeester Nienhuis was hierbij aanwezig.

Mevrouw Huis in ’t Veld is acht jaar consul voor de Oorlogsgravenstichting geweest. In deze rol was zij de lokale vertegenwoordiger van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Heemstede en daarmee verantwoordelijk voor de in- en externe contacten met betrekking tot het onderhoud van de oorlogsgraven. In de gemeente Heemstede liggen zeven Nederlandse oorlogsslachtoffers begraven. Mevrouw Huis in ‘t Veld is als consul opgevolgd door Owen van der Vlugt.

In bijna elke gemeente in Nederland bevindt zich wel een oorlogsgraf. De consuls spelen een belangrijke rol bij het beheer en onderhoud van deze graven. In heel Nederland ondersteunen ongeveer 330 consuls de Oorlogsgravenstichting bij de uitvoering van haar werkzaamheden. De consuls, die meestal in dienst zijn van een gemeente, worden officieel benoemd door de burgemeester.

Over de Oorlogsgravenstichting
De Oorlogsgravenstichting houdt de herinnering aan alle Nederlandse oorlogsslachtoffers levend bij huidige en toekomstige generaties. Dit doen wij door hun levensverhalen te verzamelen en te delen en het onderhouden van de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven waar ook ter wereld.

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur