Typography

023 Heemstede Communicatie - Wethouder Sam Meerhoff heeft namens de gemeente Heemstede de landelijke Direct Duidelijk-deal ondertekend. Dit gebeurde op maandag 10 oktober tijdens de Direct Duidelijk Week. De gemeente belooft hiermee dat ze serieus werk maakt van direct en duidelijk communiceren.

Wethouder Meerhoff “Het college vindt het belangrijk dat alle inwoners kunnen meedoen aan onze lokale democratie. Door deze ondertekening willen onderstrepen dat we extra ons best doen en willen werken aan betere communicatie: duidelijke teksten, geen moeilijk taalgebruik en een toegankelijke website. Naast acties binnen de eigen organisatie, willen we hier ook inwoners en ondernemers bij betrekken. Want wij kunnen wel denken dat we direct duidelijk communiceren, maar dit moeten we natuurlijk ook testen onder onze inwoners.”

Herschrijven en schrijftraining
Duidelijk(er) schrijven is niet nieuw in de gemeente. De afgelopen jaren zijn meerdere onduidelijke brieven vervangen door duidelijke. De teksten op de website zijn begrijpelijker gemaakt en meer gericht op hoe je iets kunt aanvragen of regelen. Ambtenaren krijgen training en een handige taal-app helpt hen om duidelijke teksten te schrijven. Op de website kunnen bezoekers gebruikmaken van een voorleesfunctie of vertaalmogelijkheid. Maar natuurlijk kan het altijd nóg beter en duidelijker.

Wat is direct duidelijk communiceren?
Direct duidelijk communiceren betekent: je lezer of luisteraar altijd als uitgangspunt nemen, een persoonlijke benadering kiezen en ervoor zorgen dat de taal die je gebruikt begrijpelijk is. Hierbij helpen schrijftips, een checklist, training en goede voorbeelden uit de praktijk.

Campagne Direct Duidelijk
De landelijke campagne Direct Duidelijk helpt ons bij het verbeteren van de communicatie. De Direct Duidelijk-deal is een extra steuntje in de rug om als organisatie met duidelijke communicatie

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur