Typography

023 Heemstede Wonen en woonbeleid -Eind februari wordt gestart met de voorbereidingen van de bouw van de Vomar. De bouw is opgedeeld in drie fases. In de eerste fase wordt de bouwput uitgegraven, in de tweede fase wordt de kelder gerealiseerd en in de laatste fase start de uitvoering van de supermarkt en de appartementen. Eind maart vindt er een ‘start bouw’ plaats met winkeliers. Naar verwachting worden de Vomar en de appartementen eind 2024 opgeleverd.

Wethouder Eveline Stam; “Heemstede is straks een toekomstbestendig bouwwerk aan de Binnenweg rijker. De supermarkt en appartementen zijn gasloos en met 398 zonnepanelen op het dak wordt er voor een groot deel in de eigen elektriciteitsbehoefte voorzien. Bovendien komt er een groen dak en dat helpt bij de opvang van regenwater, het verbeteren van de biodiversiteit en het dient als extra isolatie. 

Mogelijke overlast
Gedurende alle fases van het bouwproject wordt rekening gehouden met de bereikbaarheid van de woningen en de veiligheid van de bewoners in de omgeving. Tijdens bepaalde werkzaamheden zijn de achterpaden van woningen tijdelijk niet bereikbaar wegens de bouwveiligheid. Mogelijk wordt enige overlast ervaren wanneer bij het ontgraven van de bouwput er vrachtwagens heen en weer rijden om de grond af te voeren. Omwonenden worden geïnformeerd door de aannemer en hebben een vast aanspreekpunt.

Beeld van Kees Verkade tijdelijk in opslag
Het bouwverkeer maakt ook gebruik van het Julianaplein tijdens de bouw van de Vomar. Een deel van het grasveld wordt dan afgezet als parkeerterrein. In dit deel staat het beeld van de twee bokje-springende kinderen van kunstenaar Kees Verkade.
Om schade aan het beeld te voorkomen gaat het beeld tijdelijk in opslag. Als de bouw van de Vomar is afgerond en het hele grasveld weer beschikbaar is, komt het beeld terug op de vertrouwde plek.

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur