Typography

CDA technische vragen pont park Meermond - 023magazine Heemstede Vrije tijd/wandelroutes – Het CDA heeft het college van Bestuur gevraagd om enige uitleg met betrekking to de reden waarom de nieuwe pont bij park Meermond niet kan worden gebruikt

Oorspronkelijke looproute
De oorspronkelijke looproute is door de provincie Noord-Holland op dit moment geblokkeerd door een zandlichaam (zie onderstaande foto), hierdoor is de tunnel niet beschikbaar (zie kaartje gele lijn). De provincie Noord-Holland ziet op dit moment geen mogelijkheden om deze route op een veilige manier open te houden voor voetgangers. Daarom is de pont via deze looproute op dit moment niet bereikbaar.

Tijdelijke alternatieve looproute
In afwachting van het afronden van de geplande werkzaamheden heeft de provincie Noord-Holland op ons verzoek een tijdelijke alternatieve looproute bedacht (zie kaartje rode lijn). Voor deze looproute is een omgevingsvergunning nodig en moeten de inwoners van de Cruquiushaven hierover nog geïnformeerd worden. Daar is de provincie Noord-Holland nu mee bezig. Zodra dat allemaal rond is wordt deze tijdelijke looproute aangelegd en kan er gebruik worden gemaakt van de pont.

Wanneer kan de pont wel worden gebruikt?
Vanwege de afhankelijkheid va de provincie Noord-Holland is bij de provincie Noord-Holland er op aangedrongen om het project af te ronden en de aanleg van de tijdelijke alternatieve looproute te realiseren, zodat de pont in gebruik genomen kan worden. De provincie wordt gevraagd actief de gemeente(raad) over de planning en voortgang te informeren.

Kaartje (alternatieve) loop

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur