Typography

023 Hoofddorp Natuur & Milieu - Op veel plaatsen in Nederland wordt weer het Fête de la Nature gevierd, dit jaar op 1, 2 en 3 september. De natuur inspireert, verwondert, maakt je blij, dus laten we haar vieren nu ze in dit jaargetijde op haar mooist is! Natuurlijk is het dan ook op verschillende dagen feest bij Stichting MEERGroen, waar we elke dag van het jaar de natuur vieren.

We nodigen je van harte uit om deze dagen bij onze locaties langs te komen, om van alles te zien, te proeven, ruiken en te beleven! Ook is dit een leuke mogelijkheid om onze vrijwilligers te ontmoeten en je te laten inspireren om mee te helpen bij het ecologisch beheer van de natuur.

Vrijdag 1 september 11 tot 16 uur: oogstfeest op Park2020. 9 tot 16 uur
Locatie: Scorpius 175, 2132 LR Hoofddorp Kas en moestuin liggen als een groene Oase tegenover de busbaan naasthettijdelijhke gemeente huis en tussen de kantoorgebouwen. Kom je een kijkje nemen bij onze moestuinen en kas, om vervolgens zelf mee te oogsten en er daarna iets lekkers van te maken. Verser krijg je het nergens! In deze tijd van het jaar wordt er volop geoogst. Er is niks leukers en gezonders dan je eigen oogst eten. Maak ook kennis met onze bijen en vele andere insecten, die een belangrijke rol spelen in het voedselsysteem. Toegang is gratis. Je hoeft je voor deze activiteit niet aan te melden. Iedereen is welkom. Een donatie voor het eten is altijd welkom. Als je in de mogelijkheid bent, kom dan vooral op de fiets of met OV (locatie ligt op 300m van station Hoofddorp).

Zaterdag 2 september; Natuurfeestdag Fruitpark Pabstlaan, Hoofddorp Noord: 9 tot 16 uur
Locatie: Een fruit- en natuurpark van 2,5 ha tussen de Pabstlaan en de Schermerstraat in Hoofddorp, Noord/Centrum. In 2 jaar tijd heeft MEERGroen samen met de wijk een 2,5 ha park met veel biodiversiteit en altijd wat te smikkelen ingericht. 30 fruitcirkels met 900 fruitstruiken en 30 hoogstam fruitbomen staan ook vol met 50 soorten wilde bloemen. En aansluitend zijn er dit jaar 150 appelbomen geplant. Elke maand houden we een werk- en genietdag in dit park en iederen wordt uitgenodigd om mee te doen en mee te genieten. In deze tijd van het jaar oogsten we vele bloemenzaad en er is altijd wel wat te oogsten en te wieden.

Zondag 3 september:Natuur Ambachtelijke pizza’s in Lincolnpark Hoofddorp : 12 to 16 uur
Locatie: Bennebroekerweg 531, 2132 Hoofddorp, het terrein is westelijk naast de Meerkerk. Indien mogelijk, kom dan vooral met de fiets! We verwelkomen je graag bij onze nieuwe uitvalsbasis, die stap voor stap opgebouwd en ingericht wordt tot ecologisch paradijs voor de nieuwe woonwijk Lincolnpark. Kom van alles te weten over de ontwikkeling van deze plek tot groen buurtpark naar een positieve waarde voor mens en natuur. Om de plek samen in te luiden gaan we pizza’s bakken in de net gebouwde leemoven, tussen graanvelden ( foto). Gedurende de zomer hebben we dit graan geoogst. We gaan dit jou ambachtelijk leren dorsen en malen. Kom de variatie aan nieuwe boompjes bewonderen en help mee met water geven en wieden. Toegang is gratis. Iedereen is welkom. Graag wel even aanmelden via onderstaande link. Een donatie voor het eten is altijd welkom. https://fetedelanature.nl/activiteit/pizzas-bakken-in-toekomstige-buurtpark/

Bijgesloten foto: De nieuwe ambachtelijke Pizzaoven Lincolnpark in bedrijf
Voormeer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur