Typography

023 Haarlem en omgeving Kunst, Cultuur, Muziek, theater - Na de feestelijke aftrap in de Pletterij en de succesvolle openingsweek in Haarlem Noord en de Waarderpolder reist de manifestatie Cultuur023 verder door Haarlem.

Van donderdag 28 september tot en met woensdag 4 oktober staan de stadsdelen Zuid en West in de spotlight. Er is een rijk programma samengesteld voor jong én oud. Het volledige programma staat op cultuur023.nl.

Cultuur023 wil Haarlemmers laten zien dat kunst en cultuur bij wijze van spreken op elke straathoek te zien en te beleven zijn. Een maand lang laten verschillende Haarlemse culturele organisaties zien hoe rijk en cultureel de verschillende stadsdelen zijn.
Elke week staat een ander stadsdeel centraal. In die week laten de culturele organisaties zien wat ze in huis hebben. Van beeldend kunstenaars tot theatermakers en verhalenvertellers. Van expositieruimtes tot podia en muziek. Van films tot literatuur en erfgoed. Een unieke culturele ontdekkingstocht door Haarlem.

Programma Haarlem Zuid en West - donderdag 27 september tot en met woensdag 4 oktober

  • Buurtexpo Deemson, vr 29 sep vanaf 16.00 uur Stoked
    Het werk van Deemson kenmerkt zich door cartoony characters die met van alles bezig zijn in creatieve werelden. Een mooie mix van oldschool cartoons en skateboardbranding uit de jaren 90.
  • Een IJsbeer in de Tropen, za 30 sep, 10.00 uur Theater Elswout
    Kindertheater voor iedereen vanaf 2 jaar. Een IJsbeer drijft op een ijsschots weg en komt terecht in de tropen
  • Vertekeningen - Cor Krijt en Ro de Boer, za 30 sep vanaf 13.00 uur De Kapel
    Fotografie en kunst geïnspireerd door de architectuur van de bijna 100 jaar oude kapel van het voormalig Triniteitslyceum.
  • Songs for Leonard, za 30 sep, 19.30 uur Het Badhuis
    Een ode aan de vrouwen van Leonard Cohen door Singer-songwriter Channah van ’t Riet en theatermaakster Cyrelle Failé.
  • Help ik ga logeren, zo 1 okt, 11.00 uur Het Badhuis
    Kindertheater voor iedereen vanaf 6 jaar. Sam gaat bij Philine logeren, maar Sam vindt dat heel erg spannend.
  • Ontwikkelbad - workshop Avondfotografie, di 3 okt, 19.00 uur, Het Badhuis
    Leer hoe je de meest perfecte foto’s maakt in de schemering en in het donker onder leiding van fotograaf Marike Koe.
  • KOLDER - wo 4 okt, 20.00 uur, Seinwezen
    Theatergroep Lava speelt, i.s.m. Museum van de Geest, een voorstelling over mentale gezondheid

Nieuwe online cultuuragenda cultuur023.nl
Sinds begin september is de nieuwe cultuuragenda cultuur023.nl online. Op deze website staat het aanbod van bijna alle kleinere Haarlemse culturele organisaties. Voorheen moesten Haarlemmers en toeristen bij wijze van spreken het halve internet afstruinen om te zoeken naar culturele activiteiten in de stad. Het Verhalenhuis, 37PK, de Pletterij, Jansstraat33, tgLAVA, de Stookkamer, Stichting Kapsalon en het Badhuis sloegen de handen ineen en ontwikkelden Cultuur023.nl. Onder het motto ‘Cultuur023.nl – altijd dichtbij’ staan vanaf nu alle activiteiten van de kleinere Haarlemse instellingen overzichtelijk bij elkaar.

Programma Cultuur023
De manifestatie Cultuur023 begon in Haarlem Noord en de Waarderpolder (21 t/m 27 september). Hierna staan Zuid en West centraal (28 september t/m 4 oktober) om via Oost en Schalkwijk(5 t/m 11 oktober) te eindigen in het Centrum (12 t/m 18 oktober). Meer informatie en het programma staat op de nieuwe website cultuur023.nl.

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur