Typography

023 Haarlem en omgeving Kunst & Cultuur/Evenementen

DIN 10 OKT: DOCUMENTAIRE KUNST OP CURAÇAO
Nos ta Korsou/Wij zijn Curaçao is een documentaire van Alexandra Jansse over zes Curaçaose kunstenaars/creatieve ondernemers die met hun passie voor kunst en cultuur op eigenzinnige wijze bijdragen aan de versterking van de Curaçaose identiteit en gemeenschap.
De cultuuraanjagers laten zien hoe zij – ook tijdens de covid-epidemie – werken in verpauperde (historische) wijken van Curaçao met hun kunst- en educatieve projecten, sociaal activisme, evenementen en installaties.
Aanvang 20 uur, toegang 5 euro, HaarlemPas en onder de 25 jaar 3 euro

DON 12 OKT: DANTE’S GODDELIJKE KOMEDIE EN JAZZ
Leider en componist Ruud Voesten van de jazzband Ambrosia gebruikte de lock-down tijdens de corona-epidemie om zich te verdiepen in één van ‘s werelds befaamdste literaire werken uit de middeleeuwen: Dante Alighieri’s Goddelijke Komedie.
Voesten richtte zich op het eerste deel: Inferno. Daarin daalt Dante af in de hel om een confrontatie met de zeven hoofdzonden aan te gaan. Met Inferno als gids en de lockdown als katalysator onderzocht Ruud zijn persoonlijke relatie tot deze hoofdzonden. Het reflecteren op thema’s als lust, woede en verraad verwerkte hij in nieuw repertoire, dat donderdag 12 oktober te horen is. Ambrosia bestaat uit Mo van der Does (alt saxofoon), Wietse Voermans (tenor saxofoon), Koen Schalkwijk (piano, synthesizer), Tijs Klaassen (contrabas), Ruud Voesten (drums en composities).
Aanvang 20 uur, toegang 12,50, HaarlemPas en onder de 25 jaar 8 euro.

ZON 15 OKT: JAZZX MET AREIA
Areia is een nieuwe groep rond Siebren Smink. De combinatie gitaar, piano, tenor saxofoon en trompet zorgt voor een intiem, warm, maar ook verrassend geluid met ruimte voor veel improvisatie. Met Adrian Moncada (piano), Antonio Moreno (trompet), Hristo Goleminov (saxofoon), Siebren Smink (gitaar en componist).
Aanvang 16 uur, toegang 12,50, HaarlemPas en onder de 25 jaar 8 euro.

MAA 16 OKT: GRAMMY WINNARES ADINDA MEERTINS
Bassist Adinda Meertins tourde de afgelopen jaren de wereld rond met de Colombiaanse formatie Monsieur Periné. Hiermee won ze onder andere een Latin Grammy en sleepte ze twee Grammy nominaties in de wacht. Nu is het tijd voor iets nieuws: haar eigen kwartet Sweet Toko, met een mix van Caribische grooves en stadse jazzsolo’s. De band bestaat uit Adinda Meertins (baby bass), Efe Erdem (trombone, keys), Ed Verhoeff (gitaar) en Luis Mora Matus (drums).
Aanvang 20 uur, toegang 12,50, HaarlemPas en onder de 25 jaar 8 euro.

WOE 18 OKT: ALBUMPRESENTATIE REMY STROOMER
In 2012 organiseerden muzikanten Remy Stroomer en Ron Boots een memorabele avond met elektronische muziek in de Grote Kerk in het centrum van Haarlem. Vorig jaar deden zij het nog eens dunnetjes over. Vanavond presenteert Remy Stroomer de CD “The Other Side: Lost in Reality” met haar deel van de concertregistratie. Op de CD een door Remy gecomponeerd muziekstuk, uitgevoerd door de componist (synthesizers en elektronica) en een koor. Als afsluiter is een improvisatie op het Müller-orgel te horen. Tijdens de presentatie 18 oktober is de concertregistratie te beluisteren.
Toegang gratis, aanvang 20 uur.

ZAT 21 OKT: ZANGERES CEREN GÜNDOĞDU
Het repertoire van de Turkse zangeres Ceren Gundogdu is een mix van melancholie, romantiek en lyrische popmuziek. Ze laat zich inspireren door prominente Turkse singer-songwriters uit de jaren ‘90 zoals Sezen Aksu en Yıldız Tilbe, wier liedjes ze covert samen met traditionele Anatolische muziek. Deze covers en haar eigen muziek zijn een hit op Spotify en YouTube. Met Ceren Gundogdu (piano), Volkan Coçar (trompet).
Aanvang 20 uur, toegang 12,50.

WOE 25 OKT: DOCU OVER HULPHOND NOLA
Nola is een documentaire over Daniëlle (24) en Nola, haar psychosociale hulphond in opleiding. Daniëlle kampt al jaren met psychische problemen, waaronder een angststoornis. Ze heeft allerlei vormen van therapie geprobeerd, maar niks heeft echt geholpen. Deze documentaire geeft een inkijkje in het wat leven met een angststoornis inhoudt en wat een psychosociale hulphond kan betekenen. Regie Eva Krol.
Aanvang 20 uur, toegang 5 euro, HaarlemPas en onder de 25 jaar 3 euro.

VRIJ 27 OKT: HET ICP ORKEST
Het ICP orkest, ooit opgericht in 1967 door Misha Mengelberg, Willem Breuker en Han Bennink, is al 56 jaar actief. Een orkest van wereldklasse en beroemd binnen de jazz-en improvisatiewereld. Hun muziek laat het midden tussen hedendaags klassiek en jazz, was bij aanvang avant garde en is dat nog steeds. Met Ab Baars & Tobias Delius (tenorsaxofoon en klarinet), Michael Moore (altsaxofoon en klarinet), Joost Buis (trombone), Mary Oliver (viool en altviool), Ernst Glerum (contrabas), Guus Janssen (piano), Han Bennink (drums).
Aanvang 20 uur, toegang 12,50, HaarlemPas en onder de 25 jaar 8 euro.

MAA 30 OKT: BIJEENKOMST SCHONE RIVIEREN
Schoon water is een levensvoorwaarde voor iedereen, overal ter wereld. Zeker nu uit recent onderzoek blijkt dat het oppervlaktewater veel vuiler is dan wij denken. Sinds dit voorjaar werkt de Stedenband Haarlem-Mutare samen met organisaties in Haarlem en de zusterstad Mutare om de rivieren in beide steden schoon te krijgen. Op 18 maart was de eerste schoonmaakactie, op 16 september de tweede. Op deze bijeenkomst worden de resultaten besproken en ligt de focus op de minder zichtbare vervuiling van het oppervlaktewater.
Aanvang 20 uur. Kaarten 3 euro, 1.50 met HaarlemPas en onder de 25 jaar.

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur