Typography

023 Haarlem en omgeving, Milieu – Schoon water is een levensvoorwaarde voor iedereen, overal ter wereld. Sinds dit voorjaar werkt de Stedenband Haarlem-Mutare samen met organisaties in Haarlem en de zusterstad Mutare om de rivieren in beide steden schoon te krijgen. We zijn de samenwerking Mutare, Pinguin & SUPmission aangegaan begin seizoen 2023, goed om hierop terugblik en vooruitzicht te bespreken.

We gaven de aftrap op 18 maart 2023 tijdens de  Nationale Schoonmaakdag in beide steden. Het Spaarne werd die dag schoon gemaakt door IVN, kanovereniging de Trekvogels, Scoutinggroep Kontiki, SUPmission Haarlem, de Pinguïn, Stedenband Haarlem Mutare, de Bermbende en heel veel vrijwilligers.  De burgergroep Mutare Rivers Rehabilitation Initiative (MRRI) maakt wekelijks de Sakubva schoon en werkt samen met de gemeente Mutare. De gezamenlijke waterleidingbedrijven Nederland VEI steunen een drinkwaterleidingproject in Mutare en zijn partner van ons project.

Onze resultaten in beide steden laten we zien en we komen uitgebreid terug op DUURZAAM WATERBEHEER. Op 17 april organiseerden we een inspiratieavond over met name de strijd tegen plastic soup. Op 30 oktober gaan we het ook hebben over de minder zichtbare vervuiling van het oppervlaktewater.

Programma
Inleiding Sander van Weert, Moderator

Water Haarlem

•             Stand van zaken Dik Bol Haarlem-Mutare en Karen Blanken SUPmission (terugkijken/vooruitkijken)

•             Voortgang breedteonderzoek Rijnland

•             Michiel Wilhelm van TAUW over wateronderzoek

•             Lowie van Liere  over de vervuiling van het water door sigarettenpeuken

Water Mutare

•             Sandra Pellegrom SDG-coördinator Nederland  over de duurzame doelen 6, schoon drinkwater en doel 14, leven in het water

•             Zoom met Lynne Evans uit Mutare over stand van zaken daar met MRRI

Vragen uit de zaal
Raak geïnspireerd door bevlogen verhalen van de deelnemers.

Meer informatie
Stedenband Haarlem-Mutare
Dik Bol 06-19850569

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur