Typography

023Magazine Verkeer & Vervoer - Vrijdag 15 december 2023 start de vernieuwing van de Cruquiusbrug (N201) in Heemstede. De aannemer van Hattum en Blankevoort/ Hollandia Infra begint met de sloop van het brugdeel richting Heemstede. Om dit mogelijk te maken is er een weekendafsluiting nodig van 15 tot en met 18 december 2023. In deze mail leest u meer over de werkzaamheden, hinder en omleidingen.

Weekendafsluiting 15-18 december
Om het brugdeel richting Heemstede te kunnen slopen en tegelijkertijd het verkeer zo min mogelijk te hinderen past de aannemer de wegindeling op en rond de Cruquiusbruggen aan. Tussen vrijdagavond 15 december 20.00 uur en maandagochtend 18 december 5.00 uur wordt de N201 in beide richtingen volledig afgesloten tussen de Spieringweg (Haarlemmermeer) en de Javalaan (Heemstede). Ook de aansluitingen met de Bennebroekerdijk en de Cruquiusdijk worden in beide richting afgesloten. Er worden omleidingsroutes ingesteld voor het verkeer (zie bijlage weekendafsluiting).

Geluidshinder
Voor de direct omwonenden kunnen de werkzaamheden geluidshinder opleveren, ook in de nacht. Dit zal voornamelijk in de nacht van vrijdag 15 december op zaterdag 16 december 2023 zijn.

Wegverkeer
De omleiding voor het wegverkeer verloopt via de N205/N201.

Fietsers kunnen de Ringvaart oversteken
Vanaf de Cruquiusdijk dienen fietsers tijdens de weekendafsluiting via de Spieringweg om te rijden, aangezien het oversteken van de N201 niet mogelijk is. Dit kost ongeveer 10 minuten extra reistijd. Fietsers kunnen aan de kant van de Bennebroekerdijk de Ringvaart oversteken via de brug. Met uitzondering tussen 7.00 uur en 19.00 uur, dan is er een fietspont beschikbaar aan de westzijde van de brug (begin van de Bennebroekerdijk).

Bereikbaarheid nood-en hulpdiensten en OV
De N201 en afslagen zijn altijd bereikbaar voor de nood-en hulpdiensten.
De bussen blijven rijden – de halte bij de Cruquiusbrug kan alleen niet gebruikt worden. Reizigers kunnen gebruik maken van de halte aan de Spieringweg.

Wegindeling Cruquiusbrug van 18 december 2023 tot oktober 2024
Vanaf maandagochtend 18 december 5.00 uur is de N201 weer open. Het wegverkeer wordt in beide richtingen over het westelijke brugdeel geleid, met twee rijstroken in elke richting. Er geldt dan een snelheidsbeperking van 50 km/u.
Fietsers worden tijdens deze periode aan de westzijde van de N201 (kant Bennebroekerdijk) in beide richtingen omgeleid. Houd rekening met 5 minuten extra reistijd. (Omleidingskaart fietsers zie bijlage).

Bereikbaarheid Cruquiusdijk en Bennebroekerdijk
Vanaf maandagochtend 18 december om 5.00 uur is er alleen toegang voor auto's vanaf de Bennebroekerdijk naar de N201 richting Hoofddorp. De Cruquiusdijk blijft gesloten voor autoverkeer deze week. Op 22 december om 16.00 uur opent de weg van de N201 naar de Cruquiusdijk (vanuit Hoofddorp), maar de weg vanaf de Cruquiusdijk naar Heemstede blijft dicht. Fietsers kunnen vanaf 22 december weer gebruik maken van de weg.

Kerstperiode geen werkzaamheden
Tijdens de kerstperiode van 22 december 2023 tot 8 januari 2024 vinden er geen werkzaamheden plaats. Op 8 januari start de aannemer met het sloopwerk van de betonnen onderdelen van de oude brug. Deze werkzaamheden vinden op werkdagen plaats tussen 7:00 uur en 17:00 uur.

Nieuwe duurzame brug 
De Cruquiusbrug is aan vervanging toe. De nieuwe brug wordt in 2023-2025 circulair, energieneutraal en zo onderhoudsarm gebouwd. Het brugdeel richting Heemstede wordt vervangen en verbreed. Aan het brugdeel richting Hoofddorp vindt groot onderhoud plaats. Met de verbrede nieuwe brug wordt de veiligheid en doorstroming van het wegverkeer op de N201 verbeterd.

Meer informatie
Heeft u vragen over de werkzaamheden, dan kunt u contact met omgevingsmanager Rob Gordijn via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Voor vragen over het project kunt u contact opnemen met het servicepunt van de provincie via 0800 0200 600 (gratis) of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Informatie over de vernieuwing Cruquiusbrug is ook te vinden op www.cruquiusbrug.nl.
Projectteam Cruquiusbrug, Directie Concernzaken, Houtplein 33, 2012 DE Haarlem
0800-0200 600 www.noord-holland.nl

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur