Typography

023 Heemstede/Bloemendaal/Haarlem - Net als in veel andere gemeentes krijgen onze handhavers (boa's) meer bevoegdheden. Vanaf januari 2024 mogen boa’s fietsers en voetgangers die zich niet aan de verkeersregels houden bekeuren.

Hierbij gaat het om een aantal lichte verkeersovertredingen zoals bellen en appen op de fiets, het niet voeren van juiste fietsverlichting en door rood licht fietsen of lopen. Voor heen mocht alleen de politie hier een boete voor uitschrijven.

Burgemeester Astrid Nienhuis; “Met uitbreiding van deze taken kunnen onze boa’s de politie ontlasten waardoor zij zich op andere taken kunnen richten. Samen zorgen ze voor een veilige leefomgeving. Daar valt ook de verkeersveiligheid onder. Een goede samenwerking met de politie is hierbij van belang. Die is de afgelopen jaren alleen maar beter geworden. Dit alles komt de algemene veiligheid van de gemeente ten goede.”

Burgemeester Ankie Broekers-Knol, verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid, onderstreept het belang van deze uitbreiding van bevoegdheden. Door deze de taken bij de boa’s neer te leggen leveren we een positieve bijdrage aan de verkeersveiligheid. Dat geldt niet alleen voor de eigen veiligheid maar ook die van de medeweggebruikers. Zo zorgen we voor een veiligere en leefbaardere omgeving voor de inwoners.

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur