Typography

023 Haarlem en omstreken, Kunst & Cultuur, theater - Op vrijdag 19 januari is de persoonlijke voorstelling My Life in Excel van Bitter Sweet Dance te zien in Schuur in Haarlem. Hierin gaat choreograaf Liat Waysbort dieper in op de rechtszaak rondom de voogdij van haar kinderen, en hoe die haar persoonlijke leven beïnvloedde.

Na Gioia Live is dansgezelschap Bitter Sweet Dance terug in Haarlem met wederom een persoonlijk verhaal! In My Life in Excel staat choreograaf Liat Waysbort na jaren zelf weer op de planken. Wegens een juridisch geschil over de zorg voor haar twee kinderen hield ze twee jaar lang haar leven bij in een Excel sheet. Een werkelijkheid in hokjes; waargebeurd, maar tegelijkertijd veraf van de realiteit van haar dagelijkse leven. Hoe verhouden deze kille data zich tot de emotionele, mentale en fysieke herinneringen aan die tijd?

Samen met big data specialist Dana Ganot reflecteert Liat met dans en tekst op deze persoonlijke periode uit haar leven. Herinneringen uit die tijd - frustratie, ongeloof, gebroken dromen, maar ook kracht, vechtlust en gevoelens van absurditeit - worden voelbaar. Samen ontleden ze de relatie tussen data en ons dagelijkse bestaan.  

Liat en Dana spreken ook over hun voorstelling in de serie Op De Planken op NPO Start. Deze aflevering is hier te bekijken. En check hier de trailer. Informatie over het optreden vind je hier.

Bitter Sweet Dance 
Bitter Sweet Dance is de dans hub van choreograaf Liat Waysbort en dramaturg Annette van Zwoll en zet persoonlijke verhalen in om een groter verhaal te vertellen over de wereld om ons heen. Verontrustende onderwerpen in de maatschappij lopen als een onderstroom door de sterk fysieke multidisciplinaire voorstellingen die tot in elke vezel van het lichaam doordringen. Dit leidde tot werken als Please me Please, Titanic en Gioia Live. BSD ondermijnt clichés rond leeftijd, gender en lichamelijkheid, rekt definities van schoonheid op en maakt al het menselijke tastbaar. ‘It grabs you by the senses’.

Dana Ganot
Dana Ganot is een professional in marketingtechnologie die onder andere hoofd van het Global Marketing & Tech van eBay en hoofd Marketing, Tech & Analytics van Ayden (dat online betalingen mogelijk maakt) was. Als belangrijke speler binnen bedrijven houdt ze de dialoog over ethiek en de consequenties van dataverzameling gaande en strijdt ze voor diversiteit en inclusie op de werkvloer. In My Life in Excel staat ze voor het eerst op het podium.

Meer informatie
bittersweetdance.com 
Bitter Sweet Dance / Liat Waysbort
vrijdag 19 januari september | 20:00 - 21:00 | Schuur, Haarlem

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur