Typography

023 Haarlem en wijde omgeving, Kunst & Cultuur - Op zaterdagavond 20 april opent kunstplatform 37PK haar deuren voor een nieuwe editie van de Popup-Projections-Expo BeamThis!

Twintig kunstenaars projecteren lichtbeelden met een diversiteit aan uitingsvormen: videokunst, animaties, installaties, video-mapping, VJ-sets en  slideshows. De toegang tot deze avond is gratis en aanmelden is niet nodig.

Performances

Op 20 april zijn tijdens BeamThis! werken te zien van Joep Backhuijs, Karien Beijers, Frank Bindels, Linda van Bruggen, Rob Daniëls, Bethany de Forest, Marieke Gelissen, Herman van den Heuvel, Hugo Loning, Nils Mühlenbruch, Tenedle, Ytje Veenstra en ARTCORE Haarlem
Ook zijn er optredens van Nachtvocht en van Drifter TV. Nachtvocht is een elektronisch experiment vol onverwachte wendingen waarbij hypnotiserende visuals en beats elkaar beïnvloeden. Drifter TV, van Nils Mühlenbruch een audiovisuele dance act die van het scherm springende animaties samenvoegt met een mix van Acid, Techno en Punkfunk Beats.

Herman van den Heuvel

De initiatiefnemer van BEAM THIS! is de Haarlemse kunstenaar Herman van den Heuvel. Hij baseert BEAM THIS! op Bring Your Own Beamer (BYOB), een idee van internetkunstenaar Rafaël Rozendaal. Oftewel prik een datum, zoek een plek en nodig kunstenaars uit die met een projector hun werk laten zien. De allereerste editie van BYOB was in Berlijn. Rozendaal heeft het concept vrijgegeven en inmiddels is BYOB in een groot aantal steden over de hele wereld uitgevoerd. De 3 eerdere edities van BeamThis! (2019 en 2020) in galerie 37PK, Kunstacademie Haarlem en Sociëteit Vereeniging Haarlem waren bijzonder geslaagd en  erg goed bezocht.

BeamThis!

20 april 2024, 20.00 - 00.00 uur
37PK, Groot Heiligland 37, Haarlem

Kunst Centrum Haarlem is dé kunstuitleen in de regio Kennemerland en heeft een collectie van ongeveer 5000 kunstwerken. Naast de kunstuitleen presenteert Kunst Centrum Haarlem regelmatig exposities en organiseert bijeenkomsten met kunstenaars.

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur