Typography

023Haarlem en wijde omgeving, Evenementen, uitgaan, pret en plezier maken - In de Haarlemse Pletterij is de komende tijd weer van alles te doen op het gebied van kunst, cultuur, muziek etc. Hieronder tref je een aantal van die evenementen aan.

DON 21 MRT: DE WIJZE KATER, THEATER

Een gewone familie, in een gewoon dorp, in een gewone straat, in een gewoon huis. Wat als daar ineens iets gebeurt waardoor alles verandert en de tv ook nog eens dagelijks over de vloer komt. Zijn de familieleden bestand tegen de veranderingen? Gaan ze gezamenlijk ten onder als een stel losers? Of vindt de familie toch nog het geluk? Ook te zien op 22, 29 en 30 maart in de Pletterij.

Aanvang: 20.30 uur. Kaarten 15 euro in voorverkoop, 17 euro aan de deur.

WOE 27 MRT: DE ROL VAN JE HERKOMST

Hoe bepalend is je sociale afkomst voor je onderwijsvorming en kansen in de maatschappij? In de Pletterij woensdag 27 maart een debat over dit onderwerp, het eerste in een reeks discussies.

Het is een mythe dat je ver kunt komen in het onderwijs als je maar genoeg je best doet. Dat stellen Lenette Schuijt en Damy Baumhöer die zelf, als kind van niet-gestudeerde ouders, hebben ervaren wat dit betekende voor hun vorming en onderwijskansen. Studenten wier ouders zelf niet naar de hogeschool of universiteit gingen, hebben het vaak zwaarder dan studenten uit een academisch nest. Een achterstand, een lager zelfbeeld, een loyaliteitsconflict met thuis.

Weliswaar wordt er gewerkt aan kansengelijkheid, maar het onderwijs functioneert in de praktijk als sorteersysteem voor plekken in de maatschappij. Hoe werkt dat? Florus Roelofsen (Nova College) en Marten Elkerbout (Stichting Spaarnesant) vertellen over hun ervaringen en wat de grenzen van de mogelijkheden zijn.Aanvang 20 uur, toegang 3 euro, HaarlemPas en onder de 25 jaar 1,50.

Pletterij debat en cultuur
Lange Herenvest 122
2011 BX Haarlem
www.pletterij.nl

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur