Typography

023 Haarlem en verre omgeving, Cultuur, herstel erfgoed - De komende 4 jaar kunnen eigenaren van historische winkels- en horecapanden in onze binnenstad subsidie krijgen voor het terugbrengen van hun puien in de originele staat. Ons erfgoedteam helpt met bouwhistorisch advies.

Onze binnenstad heeft een rijke geschiedenis. Onze winkelstraten zijn hier een belangrijk onderdeel van. De historische puien zijn hierbij voor de uitstraling erg belangrijk. Helaas is er door betimmering of wijzigingen van de pui in de loop van de tijd veel van verloren gegaan.

Hulp bij herstel

Wij zijn er om te helpen bij het herstellen. Als uw pand in de binnenstad ouder is dan 50 jaar, komt u in aanmerking. Voor het opknappen van historische gevels kunt u nu tot €15.000 aan subsidie krijgen. Per jaar is maximaal € 100.000 beschikbaar. Naast geld krijgt u ook advies van ons team Erfgoed. De subsidieregeling geldt voor 4 jaar. Na 3 jaar bekijken we of het wenselijk is om de regeling te verlengen. De gerenoveerde gevel op Kruisweg 42 is het eerste resultaat van deze subsidieregeling.

Meer informatie

Op de webpagina Herstel historische winkelpuien vindt u meer informatie.

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur