Typography

023 Haarlem en wijde omgeving, referendum parkeren, parkeerbeleid - Op woensdag 6 maart was het referendum over parkeren in Haarlem. Burgemeester Jos Wienen maakte woensdag 13 maart de definitieve uitslag bekend. Het minimale opkomstpercentage is gehaald en 81,61% van de stemmers heeft tegen de Nota Uitwerking parkeerregulering gestemd.

In totaal mochten ruim 132.000 Haarlemmers van 16 jaar en ouder hun stem uitbrengen. 37,71% van hen hebben dat gedaan. Het minimale opkomstpercentage van 30% is dus gehaald.
Van de stemmers heeft 81,61% tegen en 18,39% voor de ‘Nota Uitwerking parkeerregulering: Uitbreiding betaald parkeren in Haarlem’ gestemd. Verder heeft 0,3% een blanco of ongeldige stem uitgebracht.

U kunt het proces-verbaal van de uitslag van het referendum bekijken op de pagina Referendum Nota Uitwerking parkeerregulering(link is extern). De uitslag per stembureau kunt u bekijken op een kaart(link is extern).

Zo gaat het verder

De uitslag van het referendum is een advies aan de gemeenteraad. De raad besluit wat er vervolgens met de uitslag gebeurt. Dit wordt op 21 maart in de commissie Bestuur besproken. Op 28 maart neemt de gemeenteraad hier een besluit over.

Meer informatie

Ga naar Referendum Nota Uitwerking parkeerregulering 

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur