Typography

Door Franke van der Laan - 023Heemstede en omgeving Natuur & Milieu - Een jaar geleden hebben we met personeel van de Luifel een insectenhotel gemaakt en geplaatst naast het centrum aan de Herenweg. In dat jaar zijn er al flink wat bewoners ingetrokken.

Op 21 maart werd het insectenhotel officieel geopend door wethouder Stam en hield ik een lezing over solitaire bijen en wespen die je daarin aan kunt treffen en natuurlijk ook over de fascinerende manieren waarop wilde bijen relaties hebben met allerlei soorten planten en dus hoe biodiversiteit werkt en belangrijk is.

Vlak bij de Luifel heeft MEERGroen een werkruimte waar die insectenhotels als recyclingsproject gemaakt worden. Helaas hadden maar twee mensen zich ingeschreven om een eigen insectenhotel te maken, Dus die workshop ging niet door. Maar die mensen konden er eentje die al klaar was meenemen.

In een insectenhotel van één van onze vrijwilligers, ook daar in de buurt, is 100 % van de gaatjes/kamers bewoond door bijen (foto). Er is dus duidelijk behoefte aan extra woonruimte en dus niet alleen bij jonge mensen maar ook bij bijen.

Stageweek Hageveld

Al 14 jaar hebben we in deze periode van het jaar een groep Hagevelders op maatschappelijke stage. Er is altijd enorm veel te doen in deze omslagperiode van de winter naar het voorjaar dus ze zijn zeer welkom om te komen helpen. Veel variatie is ook belangrijk voor de tegenwoordige tieners en ze leren veel van de praktijk in zo’n week.

Op maandag, dinsdag en woensdag hebben ze op 4 verschillende projecten in Hoofddorp gewerkt en kennis gemaakt met veel fasen van groenteteelt, boomgaardbeheer en bloemweides.

Een topper was de dag in tuin van Restaurant Den Burgh die waar ze na afloop op drinken en bitterballen werden getrakteerd ( foto) de donderdag hielden we een Heemstededag, eerst in Landgoed Groenendaal om met de boswachters bomen te redden. Die kunnen nog net mee met de laatste MeerBomen.Nu boomuitdeeldag van het seizoen in Aalsmeer komende zaterdag de 23e. Het is leuk om te zien hoe geïnteresseerde jongeren kunnen groeien in hun ontwikkeling. En natuurlijk hielp het mooie voorjaarsweer ook mee bij de sfeer en de productiviteit.

Op vrijdag kwam geen van de stagiaires opdagen, maar kwam er wel een leuk Japans bedrijf die wel de handen uit de mouwen wilde steken. Met hen hebben we het Pabstlaanfruit park een mooie op knapbeurt gegeven.

Waar kunt u zelf aan meedoen?

Elke vrijdag werken we op Meermond en op zaterdag in het Sorghbosch.

Het is leuk en voldoening scheppend om er samen iets moois van te maken. Voor meer info en om een keer te komen kijken, te helpen of met een vraag: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur