Typography

023Haarlem en verre omgeving, muziek, uitgaan, evenementen, educatie etc – In de Pletterij in Haarlem is weer volop van alles te doen in de maand april. Hieronder een kort overzicht.

MAA 1 APR: JAZZ MET STEVE NELSON TRIO

Het Steve Nelson Trio presenteert de dubbel-CD ‘A common language’ met 15 jazz-standards. Steve Nelson is een van de grootste Amerikaanse vibrafonisten. Waarschijnlijk is dit het eerste album van een vibrafoon-trio (zonder piano of gitaar) in de jazzgeschiedenis. Een bijzonder concert dus, op een dag dat drummer Eric Ineke zijn 77ste verjaardag viert. Musici: Steve Nelson (vibrafoon), Joris Teepe (bas), Eric Ineke (drums).

Aanvang 20 uur, kaarten 12,50, HaarlemPas en onder de 25 jaar 8 euro.

DIN 2 APR: WEEK VAN HET AUTISME

Voor iedereen die meer wil weten over autisme. Discussieer mee met professionals en ervaringsdeskundigen. Het wordt een avond waarop we openlijk praten, ervaringen delen en begrip vergroten.

Dinsdagavond 2 april 19.30 uur, toegang gratis. Graag vooraf aanmelden via https://autismesteunpuntnh.nl/haarlem/.

DON 4 APR: DOCU ZONEN ZONDER VADERS

In Zonen zonder Vaders vertellen drie jonge mannen over het opgroeien zonder vader. Openhartige gesprekken over de impact die deze afwezigheid op hen heeft gehad. Over slechte schoolprestaties, gedragsproblemen, depressie of de eerste stappen op het criminele pad. Een verhaal van vallen en opstaan. Regie Tessa- Louise Pope

Aanvang 20 uur, HaarlemPas en onder de 25 jaar 2,50.

VRIJ 5 APR: HOE VERDER MET PARKEREN IN HAARLEM?

Hoe verder na het parkeerreferendum? Vrijdag 5 april is er een discussie in de Gravenzaal (stadhuis Grote Markt) over het parkeren, op initiatief van het burgerinitiatief HaarlemKlem. Praat mee over mogelijkheden, onmogelijkeden en oplossingen.

Aanvang 14 uur, locatie Gravenzaal Grote Markt, toegang gratis.

VRIJ 5 APR : KLASSIEKE MUZIEK MET BRUNO

Een thematische reis door de muziekgeschiedenis met Bruno Truyens van Bruno Klassiek. Bruno zet zich al 25 jaar in voor het promoten van klassieke muziek. Hij presenteert een serie muziekavonden in de Pletterij, waarin hij muziek laat horen en zien en verbanden legt. Deze avond: Barstjes in het bolwerk, geestelijken bespot. Vrijdag 19 april: Pracht, praal en macht. De andere avonden zijn vrijdag 17 mei, vrijdag 13 september, vrijdag 11 oktober, vrijdag 15 november en vrijdag13 december.

Aanvang 20 uur, kaartjes 10 euro, jaar HaarlemPas of onder de 25 jaar 7,50.

MAA 8 APR: WERK EN JE PLEK OP DE SOCIALE LADDER

Een baan biedt steeds minder bestaanszekerheid. Het aantal mensen dat niet goed kan rondkomen van hun inkomen neemt toe. De kloof tussen mensen onderop de sociale ladder en managers in bedrijven wordt steeds groter.

In dit tweede debat over sociale klassen gaat het over de bepalende rol van je werk in de maatschappij. Arbeid loont voor steeds minder werkenden terwijl mensen met vermogen steeds rijker worden. Socioloog Merijn Oudenampsen en FNV voorzitter Tuur Elzinga gaan met elkaar en de zaal in debat over deze kwestie. Dit is het tweede debat in een reeks van vier over hoe bepalend afkomst is voor je verdere leven.

Aanvang 20 uur, toegang 3 euro, HaarlemPas of onder de 25 jaar 1,50.

WOE 10 APR: SAMEN PROBLEMEN AANPAKKEN

Energietransitie, woningbouw, sociale tweedeling. Allemaal opgaven die alleen effectief kunnen worden aangepakt als mensen en organisaties samenwerken. Een debat 10 april over deze zaak naar aanleiding van de publicatie van het rapport “Samen slim”. Haarlemmer Annius Hoornstra werkte mee aan dit rapport en licht het toe.

Andere gasten zijn Saskia Müller (directeur Amsterdam Energie), Godfried Lambriex (bestuurder Buurts) en Jaap Meindersma (directeur gemeente Haarlem). Zij geven hun kijk op sectoroverschrijdend samenwerken en de te overwinnen obstakels. De avond is bedoeld als een krachtig pleidooi voor het doorbreken van het denken in hokjes.

Toegang 3 euro, HaarlemPas of onder de 25 jaar 1,50.

DON 11 APR: JAZZ MET TIM LANGEDIJK EN PAUL BERNER

Dit is een concert in de serie ‘Drop me off in Haarlem’.

De muziek die Tim Langedijk en Paul Berner los van elkaar met hun eigen bands maken straalt helderheid en eenvoud uit. Een repertoire van bekende, minder bekende en onbekende melodieen, gepresenteerd zonder opsmuk.

Aanvang 20 uur, toegang 12,50, HaarlemPas of onder de 25 jaar 8 euro.

ZON 14 APR: VERHALENPODIUM

Iedere tweede zondag van de maand kunnen maximaal vijf mensen op een klein podium een verhaal vertellen. Het verhaal mag niet langer dan 10 minuten duren en gaat over een vooraf bepaald thema. Dit keer: Regen. Het verhaal wordt begeleid door een muzikant.

Wil je vertellen? Neem dan contact op met Petra van Dam: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanvang 16 uur, toegang 7,50

MAA 15 APR: INFORMELE JAZZ-SESSIE

Maandelijkse sessie waarin Haarlemse jazzmusici bevriende musici uitnodigen voor een muzikale ontmoeting.

Aanvang 20 uur, toegang 5 euro, HaarlemPas of onder de 25 jaar 2,50.

VRIJ 19 APR: KLASSIEKE MUZIEK MET BRUNO

Lezing van Bruno Truyens van Bruno Klassiek in zijn thematische reis door de muziekgeschiedenis. Deze avond: Pracht, praal en macht. Ook nog lezingen op 17 mei, 13 september, 11 oktober, 15 november en 13 december.

Aanvang 20 uur, kaartjes 10 euro, HaarlemPas of onder de 25 jaar 7,50.

ZON 21 APR: JAZZKWARTET MAST

MAST is een dynamisch, modern jazzkwartet, dat klassieke en hedendaagse stijlen naadloos in elkaar laat overvloeien. De groepsleden komen uit Haarlem en Amsterdam.

Met Miguel Valente, saxofoon, Adrian Bifano, gitaar, Samuel Kiel, bas, Teunis Loot, drums. Dit is een gecombineerd jazzX/ Drop me off in Haarlem concert.

Aanvang 16 uur, toegang 12,50, HaarlemPas of onder de 25 jaar 8 euro.

Pletterij debat en cultuur
Lange Herenvest 122
2011 BX Haarlem

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur