Typography

023 Heemstede, cultuurcoördinatie - Op 14 mei aanstaande zal aan een eerste, door Plein C opgeleide, lichting cultuurcoördinatoren een certificaat worden uitgereikt. In Huis van Hilde vieren we op feestelijke wijze het afronden van de training Cultuurcoördinator in het voortgezet onderwijs.

Cultuurcoördinator voortgezet onderwijs is de nieuwste training van Plein C, speciaal ontwikkeld voor cultuurcoördinatoren in het voortgezet onderwijs. “In tijden van maatschappelijke onzekerheid en welzijnsproblematiek onder jongeren is het belang van cultuur extra groot.

Plein C versterkt de rol van cultuurcoördinatoren die behoefte hebben om een gedegen en breed gedragen bijdrage te leveren aan het cultuurbeleid van de school”, aldus Tomas Leijen - Adviseur Cultuureducatie.
De deelnemers vertegenwoordigen alle niveaus van vso, vmbo tot praktijkonderwijs en havo/vwo en ontvangen een landelijk erkend certificaat.

Hiermee werkt Plein C aan structurele deskundigheidsbevordering van het cultuuronderwijs binnen het voortgezet onderwijs. Een investering in de cultuurcoördinator zelf, maar ook voor de school. Want hoewel de meeste scholen een visie op cultuureducatie hebben is het aandeel dat deze ook daadwerkelijk vastlegt in een plan of beleid afgenomen*.

Meer informatie

Datum 14 mei 2024
Aanvang 19:00
Locatie Huis van Hilde

Inhoud

  • Presentaties van cursisten die op relevante, transparante maar beknopte wijze weergeven hoe het product tot stand is gekomen en hoe dit product en de training hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de cursist. De cursist maakt daarbij voortdurend koppelingen naar de belangrijkste vondsten in het product en vanuit de inhoud van de training;​
  • Dit vanuit een breder kunst-educatief domein wat uitnodigt tot gesprek;
  • Vervolgens zal worden overgegaan tot het uitreiken van de certificaten.

Plein C

Plein C is hét netwerk- en expertisecentrum op het gebied van cultuureducatie en -participatie in Noord-Holland. Het is onze missie om jong en oud in contact te brengen met kunst en cultuur. Scholen, culturele instellingen, overheden en professionals vinden bij ons wat nodig is om cultuuronderwijs en amateurkunst in Noord-Holland tot een succes te maken. Wij ondersteunen professionals en bestuurders door te verbinden, versterken en verrijken.

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur