Typography

023 Haarlem en wijde omgeving, Kunst & Cultuur, Theater - Na een levendig jubileumjaar met twee succesvolle en uitverkochte producties, ‘Camping Eglentier’ en ‘Afscheid’, wil Theatergroep Eglentier zich dit jaar richten op meer intieme en kleinschalige stukken.

Op 25 en 26 mei brengt Theatergroep Eglentier ‘Drie korte stukken’ die het hart raken en de lachspieren stimuleren. Kleinschalig, in het intieme theater van Hello I’m Local.

Graf

Een van deze stukken is ‘Graf’ een luchtige monoloog geschreven door theatermaker Marcel Kragt. Het stuk volgt een dame op leeftijd, meesterlijk vertolkt door Anna Pool, die wekelijks het graf van haar overleden echtgenoot bezoekt.

Haar bezoeken onthullen een bonte mix van alledaagse roddels en diepgaande bekentenissen, waarbij een ritje in een Canta haar leven voorgoed verandert.

Na de Pauze

Een ander stuk op deze avond, ‘Na de Pauze’, biedt een intiem kijkje in het leven van rasartiesten tijdens een van hun (laatste) optredens. Twee circusartiesten staan sinds lange tijd weer in de piste. Maar werkt alles nog zoals vroeger? Of heeft de tijd hun en hun herinneringen ingehaald?

Loes Hofhuis en Boudewijn Kragt nemen het publiek mee op een reis van onzekerheid tot hernieuwde hoop, terwijl ze proberen de magie van hun succesvolle verleden te herontdekken. De muzikale live begeleiding door Fred Raps voegt een extra dimensie toe aan deze ontroerende performance.

Duo A en I en toekomst

‘Duo A en I voorspellen de toekomst’, is een innovatieve samenwerking tussen twee getalenteerde acteurs van Theatergroep Eglentier, Peter Miezenbeek en Wim Kok, en het geavanceerde AI-platform voor natuurlijke taalverwerking, ChatGPT. Dit boeiende toneelstuk belooft een intrigerende ervaring vol slimme dialogen, humor en diepgaande thema's, allemaal gecreëerd via virtuele samenwerking. De acteurs kregen regieaanwijzingen van Rick Dros.

De voorstellingen ‘Drie korte stukken’ zijn op 25 mei om 20.00 uur en op 26 mei om 15.00 uur in theater Hello I’m Local in Spaarnwouderstraat 74, Haarlem. Let op, er is maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Tickets zijn uitsluitend online verkrijgbaar via www.eglentier.nl.

Meer informatie

A: PR Theatergroep Eglentier, p/a Coornhertstraat 22 rd, 2013 EW Haarlem
W: www.eglentier.nl

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur