Typography

023 Heemstede, Integratie, lunch - De gemeente Heemstede nodigt nieuwkomers in het dorp uit om samen te lunchen met Heemstedenaren die al langer in de gemeente wonen. Doel is om elkaar beter te leren kennen. Doordat iedereen een eigen gerecht meeneemt, proeven de aanwezigen letterlijk van elkaars cultuur. De gezamenlijke lunch wordt mede georganiseerd door WIJ Heemstede.

Betere inburgering en integratie helpt nieuwkomers sneller zelfstandig hun weg te vinden in een voor hen onbekende samenleving. Als zij meer contacten hebben, leren ze onder andere de Nederlandse taal beter en dat vergroot hun kansen op de arbeidsmarkt.

Een praatje in je straatje

Wethouder Sam Meerhoff opent de gezamenlijke lunch: “In onze gemeente wonen mensen uit alle windstreken. Tegelijk houden we van het dorpse karakter van Heemstede. Door elkaar te leren kennen, wordt het makkelijker elkaar gedag te zeggen en je thuis te voelen in je eigen leefomgeving. En dat is weer goed voor ons dagelijkse praatje in de straat."

Elkaar kennen is prettig

Heemstedenaren vinden het vaak prettig te weten wie hun nieuwe dorpsgenoten zijn. Ellen Swart van Wij Heemstede: “We zien dat mensen wel contact willen maken, maar niet altijd weten hoe ze dat kunnen doen. Daar helpen we een handje bij. Als mensen samen eten, is het ijs snel gebroken. En daarna gaat het vaak vanzelf.”

Zaterdag 22 juni in De Molenwerf

Het idee is dat ieder zelf een favoriet lunchhapje voor één persoon meebrengt om weg te geven. Omgekeerd ontvangt ieder een specialiteit van een ander. De gemeente en Wij Heemstede zorgen voor soep vooraf, een drankje en ijs toe. De lunch is op 22 juni aanstaande, van 12 tot 14 uur in De Molenwerf aan de Molenwerfslaan 11 in Heemstede. De lunch is gratis en de hele familie is welkom. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur