Typography

023Magazine/Haarlem en omgeving, Muziek, zang - Tijdens de Open Monumentendagen op zaterdag 14 en zondag 15 september as. organiseert de Federatie van Haarlemse Koren voor de 20e keer het Korenlint.

Zo'n 120 koren zullen op zaterdag of zondag optreden op diverse locaties.
Het kloppend hart van het Korenlint is dit jaar de Phil.
Op www.korenlint.nl is het volledige programma te vinden, waarmee een eigen korenlint samengesteld kan worden.

Maar er gebeurt meer.......................

Meezingen voor jong en oud in de PHIL

  • Op zaterdagmiddag om 16.00 uur treedt het Popup Choir uit Amsterdam op in de Grote Zaal. Dirigent Maarten en gitarist Tijmen hebben al met veel succes het Patronaat en het Concertgebouw plat gespeeld en komen nu naar de Phil. Zij laten mensen met elkaar zingen en bezorgen hen een ‘wow-ervaring’! Ook als je denkt dat je niet kunt zingen: toch komen!! Zij begeleiden en jij leert, lacht en zingt de longen uit je lijf. Een weergaloze zanghappening!

  • Ook op zaterdagmiddag, in het kader van de Vredesweek, het Uniekoor: een eenmalig, groot en uniek inloopkoor waarbij meerstemmige internationale liederen over vriendschap en solidariteit worden ingestudeerd. Kom erbij en doe mee!! De enthousiaste begeleiding is in handen van Rinske van der Meer (InterVocaal - Zin in Zingen) met muzikale ondersteuning van Martijn Vriesman.

Aanvang: 12.00 en 14.10 uur in de Kleine Zaal van de Phil.

  • Op zondagmiddag is er een Family Sing a Long Event: kinderen vanaf groep 5 krijgen van 12.00-13.00 een workshop, gegeven door Marina Besselink. Met de liveband Kwart over Jazz worden liedjes ingestudeerd, waarbij kinderen uit Jeugdkoor Spaarne en de Koorschool Haarlem vocale ondersteuning bieden.

    Daarna, om 13.15 uur, brengen zij samen met ouders, broertjes en zusjes, opa's, oma's, vriendjes en vriendinnetjes al het geleerde met de live band ten gehore. Zowel de workshop als het meezingen gebeuren in de Grote Zaal van de Phil.

    Een enorm muzikaal festijn voor jong en oud!! Wil jij meedoen? Geef je op via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en zing mee met het grootste jeugdkoor van Haarlem.

  • Meer info: www.korenlint.nl

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur