Typography

023Magazine/Haarlem en omgeving - Iedere derde zondag van de maand staat het Slachthuis in het teken van dit nieuwe initiatief – met aandacht luisteren naar inspirerende singer-songwriters op uitnodiging van Sam Saxton.

Mooie muziek verdient een podium én een luisterend oor, vandaar dat Sam een plek wil creëren waar met aandacht naar de muziek en het verhaal van de artiest wordt geluisterd.

Het concept bestaat uit drie delen: Sam zal zelf de middag muzikaal openen en geeft daarna het podium aan een aanstormend ‘talent’ uit de regio. Als finale zal een gevestigde artiest het programma rondmaken. Sam zal de middag hosten en de andere artiesten kort bevragen over hun schrijfmethodieken en inspiraties. Hierbij zal er extra aandacht uitgaan naar het favoriete album van de ‘hoofdartiest’. Waarom is juist deze plaat zo belangrijk geweest? Na afloop van de show zal het album onder het genot van een drankje integraal door het hele Slachthuis te horen zijn.

Sam Saxton 

Sam Saxton is een singer-songwriter afkomstig uit de buurt van Haarlem en laat zich graag inspireren door artiesten als Bonnie Raitt, Emmylou Harris en Carole King. Ze groeide op in een omgeving waarin ze beïnvloed werd door een verscheidenheid aan soul- en countryplaten. Het was met name de Amerikaanse muziek uit de jaren ‘70, niet in de laatste plaats omdat haar vader de Amerikaanse nationaliteit heeft, die zij consumeerde. Na een carrière in de topsport als hockeyster, koos zij voor de muziek. Onderweg ontmoette ze de Haarlemse gitarist Bas Kors. Als muziekduo reisden ze het hele land door en speelden ze op veel verschillende podia. Ze creëerden een eigen sound, werden verliefd en schrijven nu samen muziek. In april vorig jaar verscheen het debuutalbum ‘TAKE A RIDE’.

De eerste drie hoofdartiesten zijn:

  1. Yorick van Norden (22/09)

  2. Paul Bond (20/10)

  3. Yori (17/11)

Meer informatie

Slachthuis
Rockplein 6
2033 KK Haarlem
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+31610322876

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur