Typography

023Magazine/Haarlem en omstreken, zang, koor, muziek - Op zondagmiddag 3 november a.s. om 15.00 uur vindt er een bijzonder concert plaats in de Grote Zaal van de PHIL Haarlem. De COV Haarlem voert dan een drietal koorwerken uit, begeleid door Jeroen Koopman op het orgel.

Het orgel in de Grote Zaal werd 100 jaar geleden ingewijd door de toenmalige stadsorganist van Haarlem. Het is gebouwd door Aristide Cavaillé-Coll (1811-1899), de invloedrijkste orgelbouwer van de negentiende eeuw. Beroemde orgels van hem zijn o.a. de orgels van de Madeleine, de Notre Dame en de St. Sulpice in Parijs.

De werken die worden uitgevoerd

  • Mis in D (Op. 86) - Antonin Dvořák

  • Pange Lingua - Zoltán Kodály

  • Requiem - Gabriel Fauré

Het concert zal worden uitgevoerd onder leiding van dirigent Piet Hulsbos. De solistische medewerking wordt verleend door:
Margreet Rietveld, sopraan
Anne-Marieke Evers, mezzo-sopraan
Maarten Romkes, tenor
Jan Willem Baljet, bariton
Jeroen Koopman, Cavaillé-Coll orgel  

Voorafgaand aan het concert is er voor de concertbezoekers een inleiding over het orgel en de uitgevoerde werken, door Willem Jan Cevaal, organist en musicoloog. De inleiding vindt plaats in de Grote Zaal en begint om 14.00 uur.

Kaarten voor het concert (inclusief de inleiding) zijn verkrijgbaar via www.philhaarlem.nl (of scan de onderstaande QR-code).

De entreeprijs is € 32,50 (jongeren t/m 18 jaar € 18,00, Haarlem Pas-houders € 12,50).

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur