Typography

023Magazine/Haarlem en omgeving, Agenda Pletterij, Kunst & Cultuur - ZAT 19 OKT: INSTANT COMPOSERS POOL ORCHESTRA - Het Instant Composers Pool Orchestra (ICP) staat zaterdag 19 oktober op het podium van de Pletterij. Er wordt op hoog niveau geïmproviseerd: een unieke mix van pakkende melodietjes, gekke tonen en geweldige solo’s.

Met Ab Baars & Tobias Delius (tenorsaxofoon en klarinet), Michael Moore (altsaxofoon en klarinet), Joost Buis (trombone), Thomas Heberer (trompet), Mary Oliver (viool en altviool), Ernst Glerum (contrabas), Guus Janssen (piano), Han Bennink (drums).

Aanvang 20 uur, toegang 12,50, jonger dan 25 jaar 8 euro, met HaarlemPas 3 euro.

DIN 22 OKT: NEPNIEUWS, BOEKPRESENTATIE

Nepnieuws is niet(s) nieuws. In hun boek Nepnieuws, een overlevingsgids belichten Sytze Hiemstra, Daan Stremmelaar en Marc Wervelman de geschiedenis van nepnieuws. Wat is nepnieuws, waar komt het vandaan, waarom trappen we erin en wat kunnen we ertegen doen? Dinsdagavond 22 oktober de presentatie van het boek.

Aanvang 20 uur, toegang gratis.

WOE 23 OKT: LEEGSTAND IN SCHALKWIJK

In de afgelopen jaren zijn er steeds meer panden leeg komen te staan in Schalkwijk en naar verwachting worden het er alleen maar meer. Zo komen binnenkort onder andere het pand van Stichting Sint Jacob en de kerk aan de Floris van Adrichemlaan, tegenover elkaar gelegen, leeg te staan. Net zoals panden in het winkelcentrum.
Hoe wordt de invulling van deze leegstand geregeld? Waar hebben de inwoners van Schalkwijk behoefte aan? En wie komt in aanmerking om een leegstaand pand te betrekken?
Deze en andere vragen komen aan bod tijdens een debat over leegstand in Schalkwijk. De gemeente, betrokkenen, belanghebbenden en inwoners gaan hierover met elkaar in gesprek.
Locatie: Het open koffiehuis, Frieslandlaan 1, 2036 NE Haarlem
Aanvang 20 uur, toegang gratis, reserveren gewenst.

DON 31 OKT: JAZZ MET SAM NEWBOULD QUINTET

“Een parel in de dagverse jazzvangst”, zo schreef de NRC over het nieuwe album van het Sam Newbould Quintet. De groep kent een prijswinnende vijfkoppige internationale line-up afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Nederland. Omschreven als “geestverruimend, soms introvert en intiem en dan weer uitbundig”. Met Sam Newbould (alt saxofoon/composities), Bernard van Rossum (tenor saxofoon), Xavi Torres (piano), Jort Terwijn (bass), Guy Salamon (drums).

Aanvang 20 uur, toegang 12,50, onder de 25 jaar 8 euro, met HaarlemPas 3 euro.

Pletterij debat en cultuur
Lange Herenvest 122
2011 BX Haarlem
www.pletterij.nl

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur