Typography

023 Haarlem Duurzaamheid - Op zaterdag 5 september en 3 oktober 2015 komen bewoners van de Vijfhoek, Doelen en Raaks bij elkaar om onder begeleiding van landschapsarchitecten Jelle Fekkes en Annemarie Kok samen projecten en initiatieven op te zetten om hun buurt te vergroenen.

Dit initiatief is voortgekomen uit een enquête van de wijkraad waaruit bleek dat bewoners hun wijk graag groener zouden zien. 

De wijkraad wil graag alle bewoners de kans geven zich te laten horen, zodat de verschillende wensen en ideeën uit de wijk met elkaar verbonden kunnen worden tot een breed gedragen visie op groen in de wijk. De uitkomsten van de workshop worden verwerkt in een groenvisie, gericht op concrete projecten en handvatten voor bewoners en gemeente om mee aan de slag te gaan. 

De eerste bijeenkomst is gericht op de waarde van groen en de verschillende wensen die leven in de wijk. Hieruit worden een aantal projecten gekozen die verder kunnen worden uitgewerkt. Bij de tweede workshop worden onder begeleiding van groen- en duurzaamheidspecialisten de projecten nog verder uitgewerkt zodat de bewoners dit samen kunnen gaan realiseren. Voor beide workshops kunnen bewoners van de Vijfhoek, Raaks en Doelen zich nog aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het project sluit aan bij de ontwikkeling in gemeentes om bewoners meer met eigen initiatieven te laten komen en zelf verantwoordelijkheid te laten nemen over de kwaliteit van de buitenruimte in hun buurt. 

Economie & Duurzaamheid

Geen feed gevonden

coolblue

Greenchoice

Yarden