Typography

023 Hoofddorp Duurzaamheid - In 2015 deden landelijk 400.000 mensen mee aan ruim 7.000 NLDoet klussen. Dit jaar belooft het met 7.500  ingeschreven klussen nog  meer te worden. Het idee achter NLDoet is, om samen de handen uit de mouwen te steken en ‘ergens iets moois en sociaals van te maken’.

Dat idee past perfect op de doelstellingen van Stichting M.E.E.R.Groen; M.E.E.R staat namelijk voor de Maatschappelijke, Ecologische, Educatieve, Economische en Recreatieve meerwaarden die we met actieve burgerparticipatie kunnen bereiken. Bij M.E.E.RGroen is het eigenlijk elke dag van het jaar NLDoet: met ruim 500 vrijwilligers hebben we ca 175 hectare openbaar groen en stadslandbouw in ecologisch beheer in 30 projecten in de Haarlemmermeer, Aalsmeer, Heemstede, Haarlem, de  Kaag en Braasem, Amsterdam en Amstelveen en daar kunnen we nog veel extra hulp bij gebruiken.

In veel projecten waar we wekelijks of maandelijks werken, kunnen we nog permanent hulp gebruiken, niet alleen op 11 en 12 maart maar op elke willekeurige andere dag in het jaar. Het voor een groep en of bedrijf op een andere dag inschrijven dan 11 of 12 maart heeft zelfs onze voorkeur en kan op bijna elke gewenste dag met de coördinator afgestemd worden.

Voor NLDoet hebben we de 12 leukste M.E.E.R.Groen projecten die de meeste hulp kunnen gebruiken, opengesteld voor enthousiaste natuurwerkers.

Deze projecten vindt u beschreven op www.stichtingmeergroen.nl of per locatie op www.nldoet.nl/meedoen. In Heemstede concentreren de werkzaamheden in het groen zich vooral rond en in Wandelbos Groenendaal en Park Meermond. De natuurgebieden zelf zijn het belangrijkste doel maar meer specifiek vragen een scoutingvereniging, de kinderboerderij, de Stichting Kom in mijn Tuin en de jeugdzeilvereniging ook aandacht voor hun projecten. U leest er allemaal meer over op NLDoet als u de zoekterm Heemstede invult op de welkomstpagina.

De mogelijkheden onder auspiciën van M.E.E.RGroen zijn  (11 en 12 maart en voor groepen elke andere dag naar wens mogelijk in overleg):

-          1: Amstelveen:  Ecologisch beheer van de Museum tramlijn spoor dijk ( vrijdag 11 maart van 9-16 uur en elke zaterdag  jaar rond om de 14 dagen)

-          2: Amsterdam:  Ecologisch beheer van de Museum tramlijn spoor dijk ( zaterdag 12 maart van 10-16 uur en elke zaterdag  jaar rond om de 14 dagen)

-          3: Heemstede:  Ecologisch  beheer Natuur speelplaats Park Meermond ( 5.5 ha).  Elke  vrijdag om de 14 dagen en  vrijdag 11 maart van 9-16 uur

-          4: Heemstede: Ecologisch  beheer landgoed Groenendaal ( 90 ha).  Elke  vrijdag om de 14 dagen en  zaterdag 12 maart van 10-16 uur 

-          5: Hoofddorp:  Ecologisch beheer rotsen tuin Overbos ( 0.7 ha). Zaterdag 12 maart van 10- 16 uur. 

Economie & Duurzaamheid

Geen feed gevonden

coolblue

Greenchoice

Yarden