Typography

023 Heemstede Duurzaamheid - Sinds 1 januari 2016 is inzameling van textiel toegevoegd aan de dienstverlening van Meerlanden. Het werk wordt uitgevoerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om hen een kans te geven op deelname aan het arbeidsproces.

Zij zullen onder andere handmatig de nieuwe bovengrondse containers legen. Dat lijkt ouderwets maar omdat de inzameling en sortering zorgvuldig gebeurt, wordt een hoge opbrengst verwacht van textiel dat kan worden hergebruikt. Uiteindelijk kan dit leiden tot een verlaging van de afvalstoffenheffing’. Deze week zijn de nieuwe bovengrondse containers geplaatst.

Al het ingezamelde textiel wordt hergebruikt

Textiel is veel meer dan alleen maar kleding; ook lakens, dekens, handdoeken, schoeisels, grote lappen stof, gordijnen, knuffels en kapotte kleding mogen in de container. Meerlanden garandeert dat 100% van het ingezamelde textiel nuttig wordt toegepast. Er wordt gesorteerd op meerdere stromen, die via diverse kanalen worden aangeboden voor hergebruik.

Kwalitatief goede kleding wordt geëxporteerd naar landen in Afrika en Oost-Europa. Het overige textiel wordt gerecycled tot nieuwe producten. De afzetkanalen dienen te voldoen aan duurzaamheids- en maatschappelijke criteria; Meerlanden toetst daar ook op.

Economie & Duurzaamheid

Geen feed gevonden

coolblue

Greenchoice

Yarden