Typography

023 Haarlem Duurzaamheid - Afgelopen weekend vond in Haarlem de 9e editie van de Duurzame Markt plaats.

Van 12.00 tot 17.00 uur konden bezoekers in de binnenstad alles te weten komen over de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Naast zo'n 100 marktkramen, waren er ook verschillende podia aanwezig waar muziek gespeeld werd en waar een aantal demonstratie-sessies plaatsvonden. Het thema dit jaar: 'Vitaliteitseconomie is key'.

Grote verscheidenheid aan duurzame initiatieven

Organisator van het eerste uur Bonnie Wiegel gaf vooraf aan de Duurzame Markt een interview aan RODI, waarin ze onder andere het volgende zei: "Bezoekers komen op een leuke manier alles te weten over duurzame initiatieven. Er kunnen biologische producten geproefd worden, verschillende bekende automerken presenteren hun elektrische auto's en de eerste houten e-bike ter wereld is - net als vorig jaar - hier te zien. Tientallen deelnemers tonen en verkopen hun duurzame en biologische producten. Variërend van een biologisch diner tot duurzame initiatieven van wijkraden en van elektrische auto's tot zonnepanelen. Opvallend is de hoeveelheid Haarlemse bedrijven en instellingen die zich dit jaar presenteert." En precies de verscheidenheid die Bonnie vooraf aan het evenement al beschreef, is wat de Duurzame Markt het afgelopen weekend zo bijzonder maakte.

Prominente rol Gemeente Haarlem

Op de Duurzame Markt was dit jaar een prominente rol weggelegd voor de Gemeente Haarlem. De gemeente heeft duurzaam ondernemen het afgelopen jaar namelijk enorm gestimuleerd, en dat was duidelijk zichtbaar aan de hoeveelheid aanwezige MKB-bedrijven op de markt. MKB-bedrijven hebben vaak moeite met het verkrijgen van financiering, omdat banken steeds minder kredieten uit willen keren. Hoewel alternatieve financieringsbronnen als Funding Circle erg in opkomst zijn, ontbreekt het bij ondernemers vaak nog aan kennis over deze platformen. En dus bood de Gemeente Haarlem uitkomst door duurzame initiatieven te stimuleren. Een groot deel van die initiatieven was afgelopen weekend op de Duurzame Markt aanwezig.

Wilt u weten wat de gemeente Haarlem nog meer onderneemt op het gebied van Economie & Duurzaamheid? Houd dan deze rubriek in de gaten.

Economie & Duurzaamheid

Geen feed gevonden

coolblue

Greenchoice

Yarden