Typography

023 Heemstede Duurzaamheid - Heemstede is eerste geworden in de Energy Battle. Dit is een landelijke energiebesparingswedstrijd  waar 17 gemeenten aan deel hebben genomen met ieder drie inwonerteams. De opdracht: zoveel mogelijk elektriciteit en gas besparen.

In Heemstede deden gezinnen mee van kinderen van de Bosch en Hovenschool, van de Crayenesterschool en van medewerkers van Gemeente Heemstede. Ze hebben met elkaar gewonnen met een gemiddelde besparing van 15% op elektriciteit en 25% op gas. Woensdag 15 februari deelt wethouder Duurzaamheid, Sebastiaan Nieuwland (zelf deelnemer)  de prijzen uit tijdens een bijeenkomst van 08.45 tot 09.45 uur in het Raadhuis.

De Battle is een energiebespaarwedstrijd, waarbij gemeenten samen met inwoners en medewerkers de uitdaging aangaan om zoveel mogelijk energie te besparen. Tijdens de Battle ontdekken deelnemers hoe ze dit kunnen doen. 

Deelnemende gemeenten 2016-2017: Lisse, Heemstede, Hellendoorn, Katwijk, Haarlem, Den Haag, Delft, Leiden, Hillegom, Velsen, Heemskerk, Venray, Best, Noordwijk, Teylingen, Oostzaan en Krimpen aan den IJssel.

Hoe werkt de Energy Battle?
Alle deelnemers hebben een Wattcher te leen gekregen voor een periode van vier weken. Op deze Wattcher kon men zien hoeveel elektriciteit op dat moment werd verbruikt. De meterstanden en ook de ervaringen werden online gedeeld; een extra stimulans om nog meer te besparen.

Kijk voor meer informatie op www.klimaatverbondenergybattle.nl of www.facebook.com/duurzaamheemstede

 

 

Economie & Duurzaamheid

Geen feed gevonden

coolblue

Greenchoice

Yarden