Typography

Foto Platform Haarlem Groener: Ecosol, Werfstraat

023 Haarlem Duurzaamheid - Op 3 november 2017 organiseren Platform Haarlem Groener en Circus Circulair samen Voeding voor de Stad: een conferentie over duurzame voedselvoorziening in Haarlem.

De conferentie vindt plaats in het Kweekcafé, Kleverlaan 9, van 13.30 tot 18.00. De middag wordt om 14.00 uur geopend door wethouder voor Duurzaamheid, Cora-Yfke Sikkema.

De conferentie Voeding voor de Stad wil mensen uit verschillende velden met elkaar verbinden om de voedselvoorziening van Haarlem duurzamer en meer circulair te maken.

Deelname is gratis, aanmelden is gewenst en kan via www.haarlemgroener.nl

Het programma start met een inspirerende lezing van Ernst van den Ende, algemeen directeur van Plant Sciences Group, Wageningen UR. Daarna volgen er vier pitches en workshops over de thema’s van de dag: samenleving, economie, educatie en beleid. Ernst van den Ende houdt zich bezig met de vele innovaties die plaatsvinden op het gebied van landbouw en voedselvoorziening. In zijn speech zal hij toelichten welke van deze ontwikkelingen toepasbaar zijn in en rondom steden. 

 

Vier pioniers komen hun verhaal vertellen. Erik de Keulenaar, tuinder van Wij Telen Groenten, komt pitchen over de successen en uitdagingen van zijn biologische zelfoogsttuin. Annette de Vries van Jong Leren Eten deelt haar landelijke ervaringen met voedseleducatie voor kinderen. Maaike van Beusekom, oprichter van het Kweekcafé, vertelt over de successen en uitdagingen in het runnen van een duurzame horecagelegenheid. Marjan de Boer schetst hoe ondernemers, burgers en overheid gezamenlijk gaan zorgen voor een duurzame voedselvoorziening voor de stad.

In de workshops gaan deelnemers met elkaar aan de slag om de voedselvoorziening van Haarlem te verduurzamen. De workshop Samenleving gaat over de do’s en don’ts van buurttuinen en kijkt naar mogelijkheden voor nieuwe projecten. Het thema Educatie draait rondom voedseleducatie in Haarlem en onderzoekt een plan om te gaan composteren in de stad. Bij de workshop Economie komen duurzame Haarlemse voedselondernemers aan bod en wordt gekeken hoe het werk van deze pioniers navolging kan krijgen. De workshop Beleid wil mensen uit verschillende velden bij elkaar brengen om samen te gaan werken aan een strategische voedselvisie voor de stad Haarlem.

De dag sluit af met een plenaire terugkoppeling en een borrel in het Kweekcafé. Alle Haarlemmers die mee willen denken over duurzame voedselvoorziening zijn van harte welkom.

Aanmelden voor de conferentie kan via www.haarlemgroener.nl.

Ondernemers die circulair werken in de voedselsector of dat willen gaan doen, zijn van harte welkom om hun informatie te presenteren op de conferentie.

Economie & Duurzaamheid

Geen feed gevonden

coolblue

Greenchoice

Yarden