Typography

023 Heemstede Duurzaamheid - Op dinsdagavond 21 november vindt de bijeenkomst Heemsteedse Huizenaanpak plaats. Vanaf 20.00 uur kunnen inwoners van Heemstede zelf zien en horen hoe zij hun huis comfortabeler, energiezuiniger en duurzamer kunnen maken, individueel of in collectief verband.

De Heemsteedse Huizenaanpak vindt plaats in het aan het Raadhuisplein, georganiseerd door de lokale coöperatie HeemSteeds Duurzamer Wonen, in samenwerking met de gemeente Heemstede. Wethouder Sebastiaan Nieuwland zal de avond openen, gevolgd door diverse wijkambassadeurs die zelf hun huis hebben verduurzaamd en workshops door experts per woningtype.

Individueel of collectief duurzame maatregelen toepassen
De avond biedt de toehoorders de kans om zelf aan de slag te gaan met concreet advies per woningtype, maar ook zal worden geïnventariseerd of er behoefte is aan collectieve inkoop van duurzame maatregelen, zoals isolatie of de aanleg van zonnepanelen. Collectieve inkoop kan leiden tot een groter voordeel voor de inwoners van Heemstede.

Gemeente Heemstede en energie
Het verduurzamen van de woningvoorraad is een belangrijk onderwerp voor de gemeente Heemstede. Woningen die energiezuinig zijn, zijn toekomstbestendig. Maar ook gedrag van bewoners is een belangrijk thema. Zo doet gemeente Heemstede dit jaar voor de zesde keer mee aan de Energy Battle van Klimaatverbond. Voorlopig staat Heemstede landelijk op de derde plek, maar de twee teams docenten afkomstig van college Hageveld kunnen daar nog verandering in brengen.

Kijk voor meer informatie op www.facebook.com/heemsteedsduurzamerwww.facebook.com/duurzaamheemstede of www.heemsteedsduurzamer.nl.

Economie & Duurzaamheid

Geen feed gevonden

coolblue

Greenchoice

Yarden