Typography

023 Heemstede Duurzaamheid - Op woensdag 10 oktober wordt Dag van de Duurzaamheid op verschillende plekken in Heemstede gevierd.  Zo komt Plastic Soup Surfer Merijn Tinga naar College Hageveld en vertelt daar zijn verhaal over plastic, zwerfafval, statiegeld en ketenverantwoordelijkheid. Vanaf 18.30 uur is er gelegenheid voor o.a. een meet & greet met Merijn onder het genot van een kop koffie. Uiterlijk 19.30 uur start Merijn zijn inleiding van de 50-minuten durende docufilm ‘From Source to Sea’.

Van kunstenaar tot activist

Merijn Tinga is opgeleid tot bioloog, maar kwam in actie toen hij tijdens een buitenlandse reis werd geconfronteerd met heel veel plastic zwerfafval in de zee. Naast de bewustwordingscampagnes via documentaires, zoals ‘From Source to Sea’ en andere expedities die hij uitvoert, is er een concrete actie genaamd #Pickup10. Met deze actie en app Literati fotografeer en documenteer je aangetroffen zwerfafval. De resulterende data gebruikt Merijn vervolgens om samen met een deurwaarder aan te kloppen bij grote producenten, hen aan te spreken op hun ketenverantwoordelijkheid en het verminderen van onze plastic verslaving.

Op woensdag 10 oktober zal Merijn wederom een vurig betoog houden, enthousiast vertellen over zijn laatste expeditie en wat er in het verschiet ligt.

College Hageveld geen toevallige locatie

College Hageveld is gevraagd als locatie voor de vertoning van de docufilm en dat is geen toeval. Hageveld is zelf namelijk fanatiek aan de slag met het verduurzamen van het eigen gebouw. Ook wordt er aandacht besteed aan het gedrag van scholieren. Zo is sinds kort gescheiden inzameling van het (rest)afval op school mogelijk. Sinds de zomer zijn overal afvalbakken geplaatst, waardoor personeel en scholieren hun afval kunnen scheiden. Een mooi concreet resultaat na de week van de duurzaamheid bomvol activiteiten in 2017.

Meer informatie

Nieuwsgierig naar de andere activiteiten op De Dag van de Duurzaamheid? Neem dan een kijkje op de Facebookgroep of Instagram van Duurzaam Heemstede.

 

Details van de filmvertoning

Locatie:                                   College Hageveld, Hageveld 15, Heemstede

Organisator:                             Gemeente Heemstede

Contactpersoon:                       Hanneke Lankveld, 06 21 11 1301, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Inloop:                                    18.30 uur

Start programma:                     19.30 uur (uiterlijk)

Start docufilm:                         20.00 uur (uiterlijk)

 

Aan de vertoning van de docufilm zijn geen kosten verbonden. Wel staat het iedere bezoeker aan de film vrij om een vrije gift te doneren aan het goede werk van de Plastic Soup Surfer. Voor meer informatie, zie https://plasticsoupsurfer.org.

Aanmelden:  Scholieren melden zich via College Hageveld, andere geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de eventbrite link zoals vermeld op de Facebook pagina van Duurzaam Heemstede.
Geen Facebook account? Meld je dan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

Economie & Duurzaamheid

Geen feed gevonden

coolblue

Greenchoice

Yarden