Typography

Een reis over oude wegen door de geschiedenis van Europa

023 Haarlem Maatschappij/Reizen/Geschiedenis – Waarom hebben Europeanen zo’n ambivalente verhouding met de doorgaande routes van hun continent? Immers, mensen reizen al honderdduizenden jaren en voor velen is reizen een absolute basisvoorwaarde voor het bestaan. Matthijs Deen vertelt hier meer over in de Haarlemse Sociëteit Vereeniging. 

Matthijs Deen
Op zoek naar een andere en misschien wel betere toekomst, naar andere landen en werelddelen, naar allerlei verschillende soorten handelscentra en marktplaatsen, naar andere culturen, leefstijlen, jachtgebieden, naar je grote liefde of kennis en wellicht op weg naar oorlog. Reizen, er zijn zo ontzettend veel redenen om te gaan reizen. Op weg naar het antwoord ‘waarom’, volgt Matthijs Deen over vluchtelingen, veroveraars, pelgrims, geldzoekers, wegpiraten, struikrovers en wat dies meer zij en vormt hij op die wijze het uitgangspunt voor hun verhalen in zijn boek Over Oude Wegen’. 

Een ware aanrader op 27 februari a.s. waar je voorafgaand aan deze boeiende lezing vanaf 18.30 uur eerst kunt genieten van een dagschotel (€ 17,50). De lezing begint vervolgens om 20.00 uur.

Locatie: Sociëteit Vereeniging;

Entree voor leden: € 5,00 en voor niet-leden € 10,00.

Meer informatie en verplichte aanmelding via www.societeitvereeniging.nl/agenda 

Economie & Duurzaamheid

Economie & Duurzaamheid

29 maart 2020

Categorie Economie & Duurzaamheid op NLMagazine

Mediamarkt

Yarden

coolblue

Greenchoice

Aanbevolen artikelen