Typography

Energiek ondernemersechtpaar met hartverwarmende oproep aan Heemstede
023 Heemstede Economie Duurzaamheid - Han en Conny van ’t Hooft uit Heemstede, inmiddels ruim 50 jaar getrouwd, zijn ondernemers met hart voor de gemeenschap. Door het leven gevormd proberen ze nu bewust van het leven te genieten.

“Want er komt een moment dat je, nu gepensioneerd, aan jezelf mag denken en daar hebben we nu samen de tijd voor”, aldus Conny van ’t Hooft.
Toch hebben Han en Conny het dak van hun eigen bedrijfspand, tevens woning zeer recent belangeloos ter beschikking gesteld aan lokale zonne-coöperatie ‘Zon op Heemstede’. Hierdoor maken zij het mogelijk dat Heemstedenaren, met een voor zonnepanelen, ongeschikt eigen dak, toch kunnen kiezen voor zonne-energie.

Echte ondernemers die verder kijken dan eigen gewin
Han en Conny zijn het rolmodel voor de huidige zogenaamde impact-ondernemers. Naast de veeleisende baan in de Internationale Cruise wereld, met groot eigen gezin, was zorg voor een ander er met de paplepel ingegoten. Conny’s vader en moeder waren werkzaam in het onderwijs. Haar vader was als Amanuensis meer dan 25 jaar werkzaam bij Teylers Museum. Conny was zelf jarenlang voorzitter van de patiëntenvereniging ‘Besnier Bouck/Sarcoidose’ en begeleidde adoptiegezinnen. Han was na zijn werkzame leven bijna 20 jaar Vrijwilliger voor ‘PUM’ in ontwikkelingslanden, om zijn kennis daar belangeloos door te geven. Conny: “Wij hebben altijd klaar gestaan voor anderen. Ook als ondernemers kun je veel voor elkaar betekenen.”

Stap voor stap werken aan een duurzame, toekomstbestendige woning
“Ons pand aan de haven in Heemstede is de afgelopen jaren flink onder handen genomen. Zo hebben we het gehele pand aan de buitenzijde laten impregneren, is er overal dubbel glas geplaatst, is ons dak meer dan geïsoleerd en zelfs ons souterrain is dusdanig verbouwd dat het een aangename plek is in het pand. Ik kook bijvoorbeeld elektrisch waardoor we alleen nog gas voor de verwarming nodig hebben”, vertelt Conny.

Gluren bij de buren: zonne-energie voor een ander
Conny woont met echtgenoot Han in het appartement van het pand aan de Heemsteedse haven. “De laatste logische stap in het verduurzamen van ons pand was zonnepanelen plaatsen op het dak. In een lokale krant lazen we dat onze buren ‘Dierenspeciaalzaak Heems Sinds 1822’ zonnepanelen had laten plaatsen. Niet voor henzelf, maar ook voor inwoners van Heemstede. En dat paste precies bij onze visie: iets terug kunnen geven aan de gemeenschap”, aldus Conny.

Zon op Heemstede ontzorgt een pandeigenaar van A tot Zonnepaneel
Een telefoontje van Conny met de gebroeders Heems en de voorzitter van zonne-coöperatie ‘Zon op Heemstede’ plus het bijwonen van een Algemene Ledenvergadering van de coöperatie was genoeg voor het echtpaar om hun dak ter beschikking te stellen. En veel meer kost het niet: de coöperatie neemt het projectmanagement en alles dat erbij komt kijken voor haar rekening. Conny: “Het is niet van de een op andere dag geregeld, maar we zijn erg blij dat het dit nu is gerealiseerd”.  

Oproep aan Heemsteedse ondernemers en pandeigenaren: Geef!
Dat de installatie met zonnepanelen wordt vastgelegd met een contract met best een lange doorlooptijd was geen belemmering. “Niemand weet wat de toekomst brengt, dus als we tot die tijd inwoners kunnen helpen op zo’n eenvoudige manier, dan doen we dat”. Conny doet dan ook een warme oproep aan alle ondernemers en pandeigenaren op het bedrijventerrein, langs de Cruquiusweg en eigenlijk aan alle pandeigenaren in Heemstede (en er net buiten) met een groot dak: “Wat kun jij met jouw dak doen voor een ieder die dat dak niet heeft! Wat kun jij als ondernemer teruggeven aan de lokale gemeenschap?”, aldus Conny.
Zon op Heemstede is van Heemstedenaren, voor Heemstedenaren, met hart voor energietransitie.

Welke ondernemer accepteert de geste van het ondernemersechtpaar?
Neem contact op met Zon op Heemstede via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en neem ondertussen ook eens een kijkje op onze website www.zonopheemstede.nl . Dan gaan we samen aan de slag met de energietransitie in Heemstede!

Economie & Duurzaamheid

Geen feed gevonden

coolblue

Greenchoice

Yarden