Typography

023 Overveen/Bloemendaal Economie & Duurzaamheid - Sinds 8 april zijn de deuren van Elswout gesloten voor een wandeling of een picknick omdat de toeloop op Elswout te groot bleef en daarmee risico’s met zich meebracht. In overleg met de gemeente zijn de huidige maatregelen, een gehele sluiting, minimaal tot na Pinksteren verlengd en blijven de deuren van Buitenplaats Elswout voorlopig gesloten.

In de eerste weken van de coronacrisis wisten mensen Elswout goed te vinden (Zie blog: Buitenplaats Elswout sluit tijdelijk haar deuren). Niet alleen in het weekend, maar ook op doordeweekse dagen. Onze boswachters kwamen veelvuldig overtredingen tegen. Deze overtredingen waren in strijd met de RIVM-richtlijnen en de toegangsregels van Staatsbosbeheer.


‘Het is heel jammer, we hadden graag de deuren weer open gedaan zodat mensen uit de directe omgeving op Elswout weer een frisse neus kunnen halen. Helaas zijn er nog geen dusdanige veranderingen in de corona richtlijnen dat de deuren weer open kunnen.’, aldus boswachter Rien de Vries.
In alle natuurgebieden van Staatsbosbeheer zijn de RIVM richtlijnen van kracht. Voor iedereen geldt nog steeds: blijf zoveel mogelijk thuis en ga alleen naar buiten als dat nodig is.
Wilt u meer informatie? Raadpleeg dan website van Staatsbosbeheer voor meer informatie.

Boswachter Rien de Vries in Noord-Holland

Economie & Duurzaamheid

Economie & Duurzaamheid

30 mei 2020

Categorie Economie & Duurzaamheid op NLMagazine

coolblue

Greenchoice

Yarden

Aanbevolen artikelen