Typography

023  Haarlem Economie & Duurzaamheid - Sinds kort staat er een aantal bijzondere verkeersborden in het Kenaupark. Op de achterkant zitten 3D geprinte vogelhuizen en insectenhotels verwerkt in het ophangsysteem.

Deze zijn geprint van gerecyclede petflessen. De borden zijn gemaakt van bamboe. ‘Dit is een voorbeeld van hoe de gemeente Haarlem duurzaam doet in de openbare ruimte,’ zegt wethouder openbare ruimte en ecologie, Merijn Snoek.

Het Kenaupark is een historisch park op een prachtige plek in het centrum van Haarlem. Het is een wandelpark, maar dat was niet voor iedereen duidelijk. Er werd nog flink doorheen gefietst. Er zijn nu voetgangersborden geplaatst. Bij dit bijzondere park horen ook bijzondere borden. Daarom zijn er nu duurzame borden neergezet die ook bijdragen aan de biodiversiteit van de stad. Nog niet eerder werd een verkeersbord zo gecombineerd met een ecologische inpassing. Wethouder Snoek: ‘Een traditioneel verkeersbord in het Kenaupark past niet bij de uitstraling van het park. Ik ben blij met deze mooie oplossing. En nu hopen dat de bijen zich melden.
Bron: Gemeente Haarlem

Economie & Duurzaamheid

Geen feed gevonden

coolblue

Greenchoice

Yarden