Typography

023 Cruquius Economie, duurzaamheid, educatie - Twaalf statushouders gaan een opleiding tot kapper afronden. Zij lopen nu stage en doen daarna examen voor een certificaat.

De stage lopen zij bij ervaren kappers in de Kappersbus. Deze bus was al een opleidingsbus, maar is geheel Coronaproof. De statushouders behandelen klanten met styling, verven en/of knippen. Vanwege het opleidingskarakter gebeurt dit tegen een schappelijk tarief.

De Kappersbus is geopend op maandag, dinsdag en woensdag van 10.00 tot 16.30 uur en staat op het terrein van Kringloopwarenhuis Snuffelmug in Haarlem. Voor het maken van een afspraak kun je bellen naar 06 23 58 49 47 of zelf even langslopen. De statushouders doen mee aan het project ‘Aan de Slag’. In opdracht van de gemeente Haarlem worden statushouders naar werk of naar een opleiding begeleid. Het project is een samenwerking van Pasmatch, VluchtelingenWerk Nederland en Agros. Elke statushouder komt voor stage en baan bij een werkgever.
De diversiteit van werkgevers is enorm: van ICT, bouw en zorg tot en met horeca, winkels en logistiek. Voor de groep die de kappersopleiding volgt, geldt, dat zij kunnen doorstromen naar gevestigde kapsalons.

Economie & Duurzaamheid

Economie & Duurzaamheid

20 mei 2022

Categorie Economie & Duurzaamheid op NLMagazine

coolblue

Greenchoice

Yarden