Typography

023 Heemstede Onderwijs en financiering - Voor inwoners met een laag inkomen kunnen kosten die gemaakt moeten worden voor hun schoolgaande kinderen een probleem zijn. Zij kunnen die kosten  terugvragen bij de gemeente via de schoolkostenregeling.

De schoolkostenregeling vergoedt bijvoorbeeld de ouderbijdrage of kosten voor een schoolreisje. Maar ook praktische zaken, zoals een etui, schoolschriften, een broodtrommel of rugtas. De vergoeding bedraagt € 150,00 voor een kind op het basisonderwijs en € 300,00 voor een kind op het voortgezet of beroepsonderwijs (t/m 17 jaar).

Wat is een laag inkomen?
De richtlijn voor een laag inkomen is € 1.308 netto per maand voor een alleenstaande ouder en een inkomen van € 1.868 netto per maand voor gehuwden of samenwonenden. Daarnaast kijkt de gemeente of er eigen vermogen is.

Aanvragen schoolkostenvergoeding
Ouders die aan de criteria voldoen kunnen de schoolkostenvergoeding aanvragen via www.iasz.nl/hulp-bij-laag-inkomen/bijdrage-schoolkosten. Hier staan ook de voorwaarden.

Andere regelingen
Naast de schoolkostenvergoeding heeft de gemeente ook andere regelingen voor ouders met lage inkomens. Bijvoorbeeld een vergoeding voor huiswerkbegeleiding, een computer of voor sportkosten.

 

Meer informatie
Wilt u meer weten? Neem dan contact op met de Intergemeentelijke afdeling Sociale Zaken Bloemendaal Heemstede (IASZ), Raadhuisplein 1, Heemstede. Telefoon (023) 54 85 868 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Kijk verder voor nog meer informatie en voorwaarden voor vergoedingen op www.iasz.nl/hulp-bij-laag-inkomen/

Economie & Duurzaamheid

Geen feed gevonden

coolblue

Greenchoice

Yarden