Typography

023 Heemstede Economie & Duurzaamheid - De zakelijke netwerkorganisatie MeerBusiness Amsterdam, houdt op 12 november haar volgende bijeenkomst op het fraaie Oude Slot in Heemstede, mits tenminste de corona-ellende ook voor déze bijeenkomst geen roet in het eten gooit.‘Het wordt zo langzamerhand weer tijd voor een interessante bijeenkomst met de partners van MeerBusiness Amsterdam’, zal Ursula van Zantvliet Rozemeijer, directrice van de netwerkorganisatie hebben gedacht. Zo’n gedachte streelt haar, want het is haar aan niets gelegen om haar partners ook ten tijde van de corona regelmatig bij elkaar te laten komen. ‘Varen met directeuren’ was vanaf de locatie ‘De Kop van Oost’ met de luxe boten van ‘Rederij ’t Smidtje’ op 17 september een bijzonder succesvol evenement


Op 25 september a.s. is Winston Scholsberg is ‘De Public Speaking Architect’ te gast. Winston leert je om je unieke verhaal met overtuigende energie en zelfverzekerde lichaamstaal te communiceren via een online platform.

Op 12 oktober vertelt Dennis Gebbink, oprichter van ‘Het Friendship Sports Centre’ zijn inspirerende verhaal over sporten met mensen met een beperking.

En dan is het op 12 november de beurt aan Het Oude Slot voor een interessante en effectieve meeting ‘Innercirclen naar MeerBusiness’ met onder andere Het Oude Slot’s beheerder Saskia Post en diverse andere inspirerende sprekers. 

Op 12 november a.s. wordt ‘Het Oude Slot’ in Heemstede verblijd met de komst van de partners van MeerBusiness Amsterdam en wordt men hartelijk welkom geheten met gluhwein en vuurkorven op het Oude Slot in Heemstede. Uiteraard worden alle RIVM-normen gerespecteerd, daar hoeft men zich geen zorgen over te maken. En nu maar hopen dat al die interessante bijeenkomsten zullen doorgaan en dat corona geen roet in het eten blíjft gooien.

 

Het Oude Slot
De stad en de natuur zijn twee uitersten, maar komen in Het Oude Slot in Heemstede moeiteloos samen. Deze bijzondere locatie ligt op een groenrijk landgoed aan de Ringvaart, op een steenworp afstand van Haarlem, Amsterdam en Schiphol. Dicht bij de reuring en toch bevind je je door de prachtige grote tuin met vijvers en waterpartijen in een landelijke groene oase van rust en stilte.


Het Oude Slot heeft een Bourgondische uitstraling en de beschikking over een groot eigen parkeerterrein met plaats voor 150 auto's. Los van deze fijne bereikbaarheid is de locatie ook een prachtige overgang van de alledaagse hectiek (auto, bus, openbaar vervoer, stress etc) naar een totaal andere bijna sprookjesachtige omgeving; glinsterende vijvers en oude slotgrachten, een sloteiland, authentieke gebouwen en een bloeiende boomgaard. Alles is doordrenkt met aandacht, geschiedenis en puurheid.

 

Historie
Het Oude Slot te Heemstede is gebouwd tussen 1250 - 1360 en is diverse malen verwoesti n 1393, 1404 en 1426. In opdracht van Jan Dolleman, de Schout van Heemstede, district ‘Groot Haarlem’, is het Oude Slot de laatste keer afgebroken in 1810. In 1250 verwierf Haarlem stadrechten en ontstonden er diverse ‘ambachten’, de zgn. gemeenten waaronder Heemstede. Deze ambachten hadden eigen 'heerlijckheid' met een eigen bestuur en eigen rechtspraak.

Als gevolg hiervan ontstond er politieke onenigheid tussen de stad Haarlem en het ambacht Heemstede (de Hoekse en Kabeljauwse twisten) en gedurende deze onrustige tijd is 't Huys te Heemstede wel tot drie keer toe verwoest.


Bewoners
De 1e bewoner van het slot was Reijnier van Heemstede, hij 'leende' het slot van Floris de Vijfde. Vervolgens is het slot nog vele eeuwen 'beleend' geweest aan diverse adellijke families. In 1607 kocht koopman Hendrik van Hovijnen het slot voor 75.000 florijnen inclusief ambachtsheerlijkheid. Edelman Adriaen Pauw kocht het slot aan in 1617 voor fl 36.000,00 en moderniseerde het kasteel. De torens van het kasteel werden hoger en in 1630 liet hij een aantal bijgebouwen bouwen waaronder ‘Het Nederhuys’. Samen met zijn tweede vrouw Anna Ruytenburgh ontvingen zij in het kasteel veel Koninklijke gasten.


De Vredesbrug ‘Pons Pacis’
Naar aanleiding van de Vrede van Munster liet Adriaen Pauw in 1648 De Vredesbrug ‘Pons Pacis’ bouwen. Het materiaal voor deze brug bestaat uit stukken steen van de Marepoort in Leiden. De brug is tijdlang afgebroken en opgeborgen geweest maar is nu weer met zorg op de oude plaats teruggeplaatst. De eerder ontbrekende bollen op de brug zijn nieuw en komen uit Osnabrück en van de Tower of London.

 

 

Economie & Duurzaamheid

Geen feed gevonden

coolblue

Greenchoice

Yarden