Typography

023 Haarlem – Economie & Duurzaamheid -  Als over een paar weken Sinterklaas weer in het land is, zal hij noodgedwongen heel wat deuren moeten overslaan.  Zolder023 begint nu al met het inzamelen van speelgoed voor kinderen die opgroeien in armoede.

Sinterklaas zorgt samen met Zolder023ervoor dat óók kinderen die afhankelijk zijn van de Voedselbank op 5 december een feestelijke pakjesavond hebben. En dat is hard nodig ook: al voor het begin van de Corona uitbraak groeide het cijfer van kinderen die in armoede leven tot maar liefst 1 op de 12. Met de huidige ontwikkelingen zal dit aantal helaas elke dag hoger worden.

Al het speelgoed dat je vóór 23 oktober inlevert bij Zolder023 gaat naar de Sintinzamelactie. Het gaat daarbij om speelgoed, knuffels en boeken die schoon zijn en in goede staat verkeren.

“Elk kind verdient een Sinterklaasavond! En daarom willen wij onze bijdrage leveren aan gezinnen waarbij dit financieel niet haalbaar is. Zolder023 doneert dit jaar al het ingezamelde speelgoed aan de Sintinzamelactie, het geweldige initiatief van Gijs de Lions Club Amsterdam. Vorig jaar zijn ruim 5.000 kinderen in armoede voorzien van Sinterklaascadeautjes, dit jaar moet dat aantal veel hoger worden” aldus Annemarie de Vries – Store Manager Zolder023.


Waar kun je het speelgoed doneren?

Lever je speelgoed vóór 23 oktober 2020 tijdens openingstijden in bij Zolder023 aan de Eysinkweg 71 in Haarlem. Wij sorteren alles netjes voor Sinterklaas en de verspreiding naar de gezinnen zal via de Voedselbank verlopen. Ruim snel je zolder en speelkamer op, en doe mee! Dan hoeft Sinterklaas dit jaar geen huisje voorbij te rijden en geen schoentje ongevuld te laten. Hoe meer speelgoed, hoe meer vrolijke gezichten.

Over Zolder023
Zolder023 is de grootste kringloopwinkel van Haarlem. Bij Zolder023 brengen we verleden, heden en toekomst samen. Waarom spullen weggooien als iemand anders er een tweede leven in kan blazen? 

Door spullen uit het verleden te hergebruiken krijgen ze een nieuw waardevol bestaan. Dat levert een nieuwe manier van denken op: upcyclen noemen ze dat. Zo werken we samen aan een mooie toekomst. Daarnaast is het ook nog eens leuk en betaalbaar. ‘Oude spullen’ zijn vaak sterke producten van mooie materialen die nog prima een tweede ronde meegaan. Hiermee kunnen we met z’n allen een bijdrage leveren en de massaproductie stoppen. Ons doel: zorgen dat meerdere generaties gebruik kunnen maken van deze goede kwaliteit spullen. 

Iets wat de één niet meer gebruikt kan voor de ander nog goed van pas komen. Het is even snuffelen, maar dan heb je ook wat!


Meer informatie
Zolder023

Roderik Lamers

06 – 41 85 30 03 

Economie & Duurzaamheid

Economie & Duurzaamheid

20 mei 2022

Categorie Economie & Duurzaamheid op NLMagazine

coolblue

Greenchoice

Yarden