Typography

Groot onderhoud Heemsteedse Dreef

023 Heemstede Duurzaamheid - De gemeente start half maart met de renovatie van het riool onder de Heemsteedse Dreef, Cruquiusweg en Javalaan. De riolering wordt gerenoveerd met behulp van de ‘relining’-methode. Dit werk wordt naar verwachting voor de zomer afgerond.

Vervolgens vindt groot onderhoud plaats aan de Heemsteedse Dreef: de verkeerslichten en het asfalt zijn (deels) aan vervanging toe. Dit groot onderhoud volgt waarschijnlijk in september-november 2021.

Bomen sparen en hinder beperken door gebruikte methode
Het opknappen van het riool gebeurt door middel van ‘relining'. Hierbij wordt een vezeldoek dat met kunsthars is geïmpregneerd tegen de binnenkant van de rioolbuis aangebracht. Zo ontstaat een soort ‘kousje’ in de bestaande rioolbuis. Daarmee zijn de leidingen weer als nieuw en kunnen deze de komende vijftig jaar mee. Het voordeel van deze techniek is dat er voor het werk aan de leiding, die  in de middenberm ligt, geen bomen hoeven te worden gekapt. Ook hoeven geen wegen te worden opengebroken waardoor hinder zoveel mogelijk beperkt kan blijven.

Wethouder Annelies van der Have: “Groot onderhoud brengt vaak enige overlast met zich mee en dat is hier niet anders. Het is mooi dat we een innovatieve techniek kunnen gebruiken. Zo kunnen we de hinder beperken en tegelijkertijd het riool duurzaam vernieuwen. Bovendien heeft de Heemsteedse Dreef een grote rijkdom aan bomen die we op deze manier kunnen sparen.”

De renovatie start half maart bij de Cruquiusweg en Javalaan. Vervolgens wordt in fases op de Heemsteedse Dreef van zuid naar noord gewerkt, tot aan de César Francklaan. Gedeeltes van de weg worden soms tijdelijk afgesloten gedurende het werk. Naar verwachting is de renovatie van het riool voor de zomer afgerond.

Vervanging verkeersregelinstallaties en asfalt
De overige werkzaamheden vinden waarschijnlijk plaats in de periode september-november 2021. Dan worden de verkeersregelinstallaties (verkeerslichten) vervangen op de kruispunten van de Heemsteedse Dreef met de Johan Wagenaarlaan, het Julianaplein en de Lanckhorstlaan. Ook krijgt de Heemsteedse Dreef dan een nieuwe asfaltdeklaag op het deel tussen de Cruquiusweg en de Johan Wagenaarlaan.

Economie & Duurzaamheid

Economie & Duurzaamheid

09 maart 2021

Categorie Economie & Duurzaamheid op NLMagazine

coolblue

Greenchoice

Yarden

Aanbevolen artikelen