Typography

Een handige en trotse Mo met de oude broek en de nieuwe zwemtas (foto: De Verbeelding) - 023 Zandvoort Economie & Duurzaamheid - Wat te doen met een oude voorraad broeken van Reddingsbrigade Nederland? Ze waren niet meer bruikbaar als broeken, maar misschien nog wel te gebruiken voor iets anders. De oude rode broeken lagen in een magazijn te verstoffen.

Weg doen als afval is de snelste manier om er van af te komen, maar dat past natuurlijk helemaal niet bij het moderne denken over duurzaam gebruik van materialen en spullen. 

De Reddingsbrigade legde de vraag neer bij De Verbeelding in Zandvoort. Samen kwamen we tot een creatief idee: de broeken bewerken tot nieuwe producten. Het idee werd omgezet in een concrete opdracht. Bij het Buurtbedrijf van de Verbeelding heeft Mo de schaar erin gezet en met de naaimachine de broeken omgetoverd tot praktische zwemtassen. De tassen hebben door het karakteristieke beeldmerk de unieke look van de Reddingsbrigade. Iedereen blij! Dit soort projecten zijn voor de deelnemers van De Verbeelding enorm waardevol, omdat zij hiermee hun vaardigheden kunnen inzetten en zich verder kunnen ontwikkelen en verkennen op betaald werk. De kandidaten zijn Zandvoorters met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het is een zeer diverse groep mensen. De Verbeelding biedt ieder van hen een loopbaantraject op maat en begeleiding van een jobcoach. Meer informatie: www.deverbeelding-zandvoort.nl.

Paswerk en Werkpas Holdin, Rob Wieleman

Economie & Duurzaamheid

Geen feed gevonden

coolblue

Greenchoice

Yarden